Ελλάδα

Μητσοτάκης: «Η φέτα κοστίζει 6,28 ευρώ στην Ελλάδα»

Εύλογες απορίες έχει προκαλέσει απόσπασμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την τιμή της φέτας, παρουσίασε στοιχεία που… αμφισβητούνται από πολίτες και χρήστες των social media.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια, υποστήριξε ότι η τιμή της φέτας στην χώρα μας «είναι 6,28 ευρώ», χαμηλότερη από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, δήλωσε: «Σταματήστε να λέτε ανερυθρίαστα ψέματα και για τις συγκρίσεις των τιμών. Γιατί άκουσα τον αρχηγό σας να μας λέει πόσο κάνει η φέτα. Ότι η φέτα -λέει- στην Ελλάδα είναι ακριβότερη…».

«Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- κοστίζει 6,28 ευρώ, 8,98 ευρώ κοστίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 ευρώ στην Ισπανία, 10,63 ευρώ στην Πορτογαλία» δήλωσε μεταξύ άλλων.

rosa.gr

ΣΥΡΙΖΑ: “Φθηνή φέτα η λιγότερη φέτα”
Για την Πρωθυπουργική τοποθέτηση εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μας πήρε λίγη ώρα να συνειδητοποιήσουμε τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως η φέτα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ », υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αρχικά ψάξαμε μήπως βρούμε τη συγκεκριμένη φέτα που πωλείται σε, οφείλουμε να ομολογήσουμε, αυτή την πολύ καλή τιμή. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε », σημειώνει και καταλήγει:

«Τελικά όμως μάλλον κατανοήσαμε τι εννοούσε. Όπως ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε τους καταναλωτές το Πάσχα πως η λύση για πιο φθηνό αρνί είναι το μικρότερο αρνί, προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα. Γιατί όντως το μισό κιλό το βρήκαμε σε αυτή την εξαιρετική τιμή».

Back to top button