Ελλάδα

Τέμπη – Καρυστιανού & Ασλανίδης: «Σιωπή όσοι είστε με τους δολοφόνους» – Μηνύουν την Εγκληματολογική Υπηρεσία οι συγγενείς των θυμάτων

«Έπρεπε να έχει παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση. Στα δικαστήρια θα γίνει χαμός» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε τον γιό του στα Τέμπη.



Νέες μηνύσεις και νέες αγωγές προανήγγειλε ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη2023» με δηλώσεις του αμέσως τη συγκλονιστική εκδήλωση με πλήθος κόσμου στη οποία συμμετείχε μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού.

Ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιό του στο δυστύχημα στα Τέμπη ανέφερε ότι οι νέες μηνύσεις και αγωγές προσανατολίζονται ειδικά προς την Εγκληματολογική Υπηρεσία και αυτό γιατί «δεν έκαναν καθόλου τοξικολογικές εξετάσεις στα καμένα παιδιά (…). Απλά έδωσαν σε όλους τους γονείς ένα χαρτί “βίαιος θάνατος, πλήρης απανθράκωση” και αυτό ήταν. Ούτε αιτία μέσα, δηλαδή εάν ανέπνευσε το καυστικό υγρό και μετά πέθανε ή αν κάηκε ζωντανός αυτά δεν τα έχει πάρει κανένας. Πήραμε ένα κλειστό φέρετρο. Κακώς τους εμπιστευτήκαμε (…) αλλά έχουμε ξετυλίξει το κουβάρι εντελώς.

Βγήκαν όλα.

Στα Δικαστήρια θα γίνει χαμός. Για μένα έπρεπε να έχει παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση».

Η Μαρία Καρυστιανού σε δηλώσεις της αμέσως μετά την εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης και σε ερώτηση που δέχθηκε για ποια θα ήταν η δικαίωση για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη επεσήμανε ότι «δικαίωση θα είναι να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να αλλάξει και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία μας. Να λειτουργεί με ισονομία, δικαιοσύνη ασφάλεια, αξιοπρέπεια. Να ζούμε σε μια τελείως διαφορετική κοινωνία, δημοκρατική αυτό είναι δικαίωση».

Back to top button