Κόσμος

Δύο μέλισσες συνεργάζονται ώστε να ξεβιδώσουν το καπάκι αναψυκτικού – Απίθανο στιγμιότυπο που έγινε viral

Την απαράμιλλη δεξιοτεχνία δύο μελισσών που κατάφεραν με συνδυασμένη προσπάθεια να ανοίξουν το καπάκι ενός αναψυκτικού, απαθανάτισε χρήστης των social media. Το βίντεο των πολυμήχανων μελισσών έγινε, όπως καταλαβαίνετε, viral.

Είναι γνωστό πως τα έντομα, όπως οι μέλισσες και οι σφήκες, ελκύονται από τη ζάχαρη στα αναψυκτικά. Πολλοί ίσως να θυμάστε τις αυτοσχέδιες παγίδες με πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών που φτιάχναμε τα καλοκαίρια (κακώς, γιατί θέταμε σε κίνδυνο την επιβίωση πολύτιμων εντόμων όπως οι μέλισσες).

Σε κάθε περίπτωση, ισπανόφωνος χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δεν γνωρίζουμε από ποια χώρα ακριβώς) απαθανάτισε τη στιγμή που δύο ευφυέστατες μέλισσες συνεργάζονται προκειμένου να ανοίξουν το καπάκι μιας πορτοκαλάδας. Μπορεί να είναι φανερό πως το καπάκι δεν είναι τελείως βιδωμένο, ωστόσο το κατόρθωμα των μικρών εντόμων παραμένει εντυπωσιακό.

«Οι μέλισσες συνασπίστηκαν για να μου κλέψουν το αναψυκτικό» γράφει ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο, το οποίο και έγινε viral στο διαδίκτυο. «Και φαίνεται πως θα τα καταφέρουν. Εργάζονται τόσο άψογα», προσθέτει.

iefimerida.gr

Back to top button