ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Διήμερη κολυμβητική συνάντηση στη λίμνη του Βράχου (αναλυτικό πρόγραμμα – αιτήσεις)

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γόνων Βράχου, τον Σύλλογο «Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση» και το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Τ.Α.Κ.) Καστοριάς

ανακοινώνει της διοργάνωση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της κολυμβητικής συνάντησης «Λίμνη Βράχου».
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΛΙΜΝΗ ΒΡΑΧΟΥ» ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 & Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Ο σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και η προώθηση των εναλλακτικών αθλητικών δράσεων, οι οποίες δεν έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα και δεν συνδέονται με τη θεσμοθέτηση ειδικών επάθλων.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και η προώθηση των εναλλακτικών αθλητικών δράσεων, οι οποίες δεν έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα και δεν συνδέονται με τη θεσμοθέτηση ειδικών επάθλων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  • Κολυμβητικός περίπατος που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.1. «Κολύμβηση Μακρινών αποστάσεων», θα διεξαχθεί στη λίμνη Βράχου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βράχου του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 και ώρα 16.00
  • Απονομές αναμνηστικών μεταλλίων και εορταστική εκδήλωση με μουσική και φαγητό θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Βράχου το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.00
  • Ορεινός περίπατος στο βουνό Όντρια θα διεξαχθεί με την υποστήριξη συνοδών από το Ε.Τ.Α.Κ. Καστοριάς την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 και ώρα 08.00

ΑΦΙΞΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ

Η άφιξη των συμμετεχόντων κολυμβητών καθώς και των συνοδών τους στον Βράχο θα πραγματοποιείται το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, από τις 11:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ     

Η εκκίνηση του κολυμβητικού περιπάτου θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 και το σημείο συγκέντρωσης θα είναι στη λίμνη Βράχου.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 16:00΄ και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ

  • Η απόσταση που θα καλυφθεί είναι περίπου 1.750 μ. και ο χρόνος διεξαγωγής δεν θα ξεπεράσει τη 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Η διαδρομή θα έχει τριγωνικό σχήμα και θα είναι ευκρινής από μεγάλες ιστιοπλοϊκές σημαδούρες κίτρινου χρώματος.
  • H τεχνητή λίμνη Βράχου, βρίσκεται στο βουνό Όντρια (Οροσειρά του Βοΐου) σε υψόμετρο 950 μέτρων, σε απόσταση 1,2 χλμ. από το χωριό Βράχος και το μέγιστος βάθος της φθάνει τα 35 μέτρα.
  • Την ημέρα του αγώνα η εκτιμώμενη θερμοκρασία του νερού αναμένεται να κυμανθεί  στους  20ο C (με απόκλιση + – 2ο C).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ     

Οι κολυμβήτριες και οι κολυμβητές μπορούν να συμμετέχουν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη θερμοκρασία του νερού μπορούν να συμμετάσχουν με στολή χειμερινής κολύμβησης.

Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.λ.π.).

Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Στην κολυμβητική συνάντηση θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν κολυμπήσουν.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ       

Ο κολυμβητικός περίπατος δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου.

Θα ακολουθήσει γλέντι με φαγητό και μουσική στην πλατεία του Βράχου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ       

Δικαίωμα συμμετοχής στην κολυμβητική συνάντηση έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση:

έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές για την έγκριση της συμμετοχής  τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΝΤΡΙΑ

Αφετηρία και ολοκλήρωση του ορειβατικού περιπάτου ορίζεται η πλατεία του  Βράχου.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 08.00. Ο περίπατος αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις (3) ώρες.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και δέκα πέντε (15) λεπτά πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για να γίνει καταγραφή και για να ενημερωθούν για τη διαδρομή.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι για τον ορεινό περίπατο, έχοντας υπόψη ότι η διαδρομή σε κάποια σημεία της πραγματοποιείται εκτός ορεινών μονοπατιών και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητική. Συστήνεται να έχουν μαζί τους νερό και ελαφρύ σνακ.

Γνώστες του βουνού θα συνοδεύουν τους συμμετέχοντες όμως η ευθύνη για την ασφάλεια των συμμετεχόντων θα βαρύνει τους ίδιους.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητήματα σχετικά με τον κολυμβητικό περίπaτο:

  • Ρεπανάς Νικόλας  6944 700872
  • Σαμαράς Αλέξανδρος 6972 020175,

Ζητήματα σχετικά με τον ορεινό περίπατο                    

  • Βραγγάλα Αλεξάνδρα 6944613285

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

–  Το χωριό Βράχος απέχει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης περίπου 215χλμ. Η προσέγγιση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

– Έπειτα από τον κόμβο της Σιάτιστας στρίβουμε δεξιά στην κάθετο της Εγνατίας Οδού για Καστοριά.

– Βγαίνουμε από την κάθετο της Εγνατίας Οδού στην έξοδο Νο 15 για Άργος Ορεστικό και μπαίνουμε στην πόλη του Άργους Ορεστικού.

– Στην πόλη του Άργους Ορεστικού αναζητούμε το Κέντρο Υγείας. Στρίβουμε δεξιά, περνάμε τη γέφυρα του Αλιάκμονα και ακολουθούμε τις πινακίδες για Βράχο.

– Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.080 μέτρων σε απόσταση 24χλμ. νότια από το Άργος Ορεστικό.

Οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της διαδρομής από το Άργος Ορεστικό προς το χωριό Βράχος, καθώς ο δρόμος είναι στενός με πολλές κλειστές στροφές και στο τελευταίο μέρος του γίνεται ιδιαίτερα ανηφορικός.

 

Back to top button