Καστοριά

Οι βραβευμένες φωτογραφίες Καστοριανών φωτογράφων στον διαγωνισμό του WWF Hellas (φωτο – δηλώσεις)

Δύο Καστοριανοί φωτογράφοι ο Κύριλλος Σαμαράς και ο Ζήσης Ζηκούλης , βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό του WWF Hellas, με αφορμή τα 32 χρόνια από τη δημιουργία του ευρωπαϊκού δικτύου!

Λίμνη Καστοριάς – Ζήσης Ζηκούλης

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Καστοριά» μας λέει ο φωτογράφος Ζήσης Ζηκούλης. «Σε μια πόλη στην οποία εικόνες σαν και αυτή προσφέρονται απλόχερα καθημερινά, αρκεί κάποιος να κάνει μια βόλτα στις όχθες της λίμνης τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτή η πόλη ήταν και το έναυσμα μου ώστε να ασχοληθώ με τη φωτογραφία. Ξεκίνησα με φωτογραφία τοπίου και εν συνεχεία ασχολήθηκα με τη φωτογράφηση ανθρώπων σε επαφή με το περιβάλλον. Παρόλα αυτά στη συνέχεια μου κέντρισε το ενδιαφέρον το είδος φωτογραφίας δρόμου στο οποίο και έχω παραμείνει. Όταν ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με τη φωτογραφία συνειδητοποιεί πραγματικά τον κόσμο και την ομορφιά που υπάρχει γύρω του».

Αλκυόνες, Λίμνη Καστοριάς – Κύριλλος Σαμαράς

«Αγαπώ πολύ τη φύση και ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη φωτογραφία άγριας ζωής» μας εξηγεί ο Κύριλλος Σαμαράς. «Για τη συγκεκριμένη φωτογραφία βρήκα ένα σημείο στα περίχωρα της Καστοριάς αρχές Σεπτεμβρίου μιας και τότε έρχονται στην λίμνη μας, όπου εντόπισα ότι υπήρχαν αλκυόνες και μάλωναν για την επικράτεια, όποτε «κατασκήνωσα» επί ώρες μέχρι να κάνω τη λήψη του ζευγαριού που μαλώνει. Η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για εμένα είναι όταν βλέπω τον ενθουσιασμό στα μάτια παιδιών που βλέπουν φωτογραφίες μου και να τις σχολιάζουν, αλλά και όταν μέσα από το φωτογραφικό μου έργο που για εμένα αποτελεί χόμπι, δηλαδή ευχαρίστηση, μπορώ να βοηθήσω για διάφορους σκοπούς (περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς), κάτι το οποίο επιδιώκω κιόλας».

Όλο το αφιέρωμα στους φωτογράφους που βραβεύτηκαν και μίλησαν στο athensvoice.gr

Back to top button