ΑγροτικάΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Εμπορική αντιπροσωπεία της Κίνας στην Καστοριάς – Συνάντηση με τοπικούς φορείς και παραγωγούς (φωτογραφίες)

Το Σάββατο 1 Ιουνίου είχαμε τη μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας εκπροσώπους του Κινεζικού Κράτους και πιο συγκεκριμένα του φορέα: China Chamber of Commerce of Import and Export of Foodstuffs, Native Produce, and Animal By-Products (CFNA). Το εν λόγω επιμελητήριο είναι υπεύθυνο για τις εισαγωγές και εξαγωγές τροφίμων, εγχώριων προϊόντων και ζωικών υποπροϊόντων. Μέσα από σκληρή δουλειά καταφέραμε να φέρουμε στην πολύπαθη, τα τελευταία χρόνια περιοχή μας, ανθρώπους με ρόλους κλειδιά στο Ελληνοκινεζικό εμπόριο. Το ευρύ φάσμα των ενεργειών τους αλλά και η εντυπωσιακή εξειδίκευσή τους στον τομέα των εισαγωγών και εξαγωγών είναι δυνατό να υπερκαλύψει όλους τους τομείς παραγωγής της περιοχής μας – από τον αγροδιατροφικό τομέα, τη γουνοποιία κα φυσικά το κομμάτι του τουρισμού-.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σαββόπουλο που εκπροσώπησε επάξια τη Δυτική Μακεδονία και την περιοχή της Καστοριάς, τον κ. Μπάμπη Καραταγλίδη που ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις διμερείς συζητήσεις καθώς και τον κ. Άκη Τσούκα που εκπροσώπησε τον πολύπαθο κλάδο της γούνας.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ αξίζει στις τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν παρουσιάζοντας τα προϊόντα αλλά και τις θέσεις τους για πιθανή συνεργασία με τον κινεζικό φορέα. Είμαι βέβαιη πως η στάση τους, η άμεση ανταπόκρισή τους και φυσικά η πραγματική αγάπη για τα προϊόντα τους αλλά και την περιοχή μας αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη της καθημερινής μάχης που δίνουν, γεγονός που επισημάνθηκε και από την Κινεζική πλευρά.
Τέλος θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω το Ξενοδοχείο Λιμναίον για την άριστη συνεργασία του αλλά και την παραχώρηση της εξαιρετικά όμορφης αίθουσάς του ώστε να καλύψουμε το γεγονός.
Εύχομαι από καρδιάς να έχουμε καλή αρχή στις συζητήσεις εξαγωγής των ιδιαίτερα ποιοτικών προϊόντων της περιοχής μας στην Κίνα και μακάρι στο μέλλον να καταφέρω να συμπεριλάβω όλες τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να γίνει γνωστή η περιοχή μας στον σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού.
Ευχαριστώ τους:
Κ. Τζακόπουλο Χρήστο και την επιχείρησή του: Melivelos
Κ. Νικόλαο Γιαννηκότσιου και την επιχείρησή του Helixland
Κα. Λίνα Βάγκαβου και την επιχείρησή της Enthalpia
Κ. Τρύφων Φωτιάδη και την επιχείρηση του Άρωσις
Κ. Θωμά Μόσχο και την επιχείρησή του Μoschos Farm
Αθηνά Δίτσιου 

 

Back to top button