Καστοριά

ΠΑΣΟΚ Καστοριάς: “Δεν επιτρέπουμε σε καμία αυτάρεσκη μετριότητα να χρησιμοποιεί το όνομα του Πολιτικού Ηγήτορά μας”

Η Πολιτική είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Ηθική.

Πολιτική χωρίς Ηθική δεν υφίσταται.

Γι’ αυτό πιστεύουμε πως έχουμε ιερό καθήκον να προστατέψουμε την τιμή και την ηθική του Κινήματός μας.

Δεν επιτρέπουμε σε καμία αυτάρεσκη μετριότητα να χρησιμοποιεί το όνομα του Πολιτικού Ηγήτορά μας, Ανδρέα Παπανδρέου, ως πλυντήριο για να ξεπλύνει τη δική της ανεπάρκεια και τις δικές της αμαρτίες.

Επίσης, δεν επιτρέπουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να προσβάλλει με όποιους χαρακτηρισμούς τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και οποιοδήποτε στελέχους μας.

Ανέκαθεν, πολιτευόμασταν και συνεχίζουμε να το πράττουμε με σεβασμό στους θεσμούς και στους κανόνες όλων των εκλογών διαχρονικά, αποφεύγοντας τη δολοφονία χαρακτήρων, στην πιο εξελιγμένη δηλαδή στρατηγική διαφόρων κομματικών επιτελείων. Αυτών που σύρονται σε παιχνίδια , επενδύοντας στο δέλεαρ του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Η δολοφονία χαρακτήρα είναι η πιο δειλή κι αδιάντροπη από όλες τις προπαγανδιστικές τακτικές γκεμπελικού τύπου και , όπως έχει δείξει η ιστορία, είναι μία τεχνική που οδηγεί την κοινωνία σε εξαχρείωση , την οποία δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε!!

Η Πολιτική Ηθική, λοιπόν, συνθέτει τον Πολιτικό που σέβεται τον Εαυτό του και την Κοινωνία την οποία υπηρετεί. Τον πολιτικό που διακρίνεται για τη βαρύτητα και το μέγεθος του χαρακτήρα του, το ανυπέρβλητο αίσθημα της Δικαιοσύνης, την ειλικρινή και αυτολυτρωτική Αξιοπρέπεια, το ελπιδοφόρο και ζωογόνο Θάρρος, και την ακράδαντη πίστη στην Πολιτεία και τους ανθρώπους της.

Μέσω της ανένδοτης και αξιοπρεπούς Πολιτικής Ηθικής εξασφαλίζεται έτσι, η ιερότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς στην Πατρίδα, που ονομάζεται ενασχόληση με τα κοινά.

Στον αντίποδα, η πολιτική ανηθικότητα οδηγεί σε παθιασμένη επιθυμία, επιθυμία για απεριόριστη εξουσία, επιθυμία κατάργησης κάθε μορφής ελευθερίας στην κοινωνία και τον Δήμο – για πραγματική τυραννία.  Αυτές οι επιθυμίες είναι οι πιο απεχθείς. Τα διεστραμμένα μυαλά των ανθρώπων που ελκύονται από αυτές τις επιθυμίες είναι ικανά να αντιληφθούν τα φυσικά κέρδη, αλλά όχι τις επιπτώσεις των επιθυμιών τους με  πιο τρομερή τιμωρία από όλες τον ίδιο τους τον εκφυλισμό.

Απότοκος της μετάβασης σε καθεστώς πολιτικής ηθικής είναι οι υψηλές Πολιτικές Ιδέες. Ιδέες – συνεχιστές της προόδου της ανθρωπότητας και του πολιτισμού. Ιδέες που οδηγούν τους πολίτες σε ψυχική πλήρωση ατομικά, και σε επίτευξη μεγάλων επιτευγμάτων ως σύνολο.

Αυτή η Πολιτική Ηθική αποτελεί το πραγματικό και αδιαπραγμάτευτο “πόθεν έσχες” του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Την ουσιαστική πολιτική περιουσία των πραγματικών και ειλικρινών προοδευτικών πολιτών!!!!

Η Γραμματέας ΝΕ

Βάσω Μαλέα

Back to top button