Καστοριά

Κορησός: Ο Χαράλαμπος Καμπούρης για τις αρκούδες στο χωρίο και για τη νεκρή αρκούδα (βίντεο)

Ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση αρκούδας σε περιοχές του αστικού ιστού στην Καστοριά.

Οι κάτοικοι στην Κορησό είναι ανάστατοι, καθώς έχουν δει αρκούδες να “κόβουν βόλτες” γύρω από το χωριό.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάμπη Καμπούρη, Πρόεδρο της Κοινότητας, κάθε χρόνο τον Ιούνιο δέχονται επισκέψεις αρκούδων, λόγω της παραγωγής των κερασιών που αγαπούν πολύ, ωστόσο, φέτος η κατάσταση έχει ξεφύγει.



Υπάλληλοι του δασαρχείου κάνουν βραδινές περιπολίες και προσπαθούν να απομακρύνουν τις αρκούδες από τον οικισμό, ενώ συστήνουν στους πολίτες να μην κυκλοφορούν μόνοι το βράδυ και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι αρκούδες και κυρίως αυτές που έχουν μαζί και τα μικρά τους, προκειμένου να τα προστατέψουν, γίνονται πολύ επιθετικές.

Ακόμη, όπως τόνισε ο κ. Καμπούρης, μόλις πριν από λίγες ημέρες, μία αρκούδα 60 κιλών εντοπίστηκε νεκρή, σε κατάσταση σήψης, 500 μέτρα έξω από το χωριό.

Οι συχνότατες πλέον και ολοένα αυξανόμενες εμφανίσεις αρκούδων αλλά και λύκων εντός πολλών και διαφορετικών κατοικημένων περιοχών αλλά κυρίως οι πολύ κοντινές συναντήσεις με ανθρώπους, είναι ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που κάνει πλέον επικίνδυνη την καθημερινότητα.

Όπως τόνισε ο κ. Καμπούρης, η κατάσταση δείχνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη πλέον για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, για τα μικρά παιδιά αλλά και για τους ηλικιωμένους, μιας και και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ποια θα είναι η αντίδραση των άγριων ζώων σε περίπτωση που συναντηθούν με ένα παιδάκι ή έναν ανήμπορο ηλικιωμένο.

Σύνταξη: Μπέλλα Θεριού
ertnews.gr
 

Back to top button