ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Καστοριά: “Είναι τόσο ωραίο να πιστεύεις σε κάτι μαγικό!” (σειρά φωτογραφιών]

Η 15η Ετήσια Έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου “Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Δήμου Καστοριάς “που
εγκαινιάστηκε την 8η Ιουνίου και ώρα 5:00 μ.μ. στον χώρο της εισόδου του ενυδρείου Καστοριάς με πλήθος κόσμου.Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας Μάνος Εγγλέζος, εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης της Καστοριάς και πλήθος κόσμου φίλοι και συγγενείς των καλλιτεχνών. Η έκθεση με τίτλο : “Είναι τόσο ωραίο να πιστεύεις σε κάτι μαγικό!” Η έκθεση αποτέλεσε συνέχεια από ένα κομμάτι ενός συναρπαστικού ταξιδιού στον κόσμο της τέχνης, η οποία 9 Ιουνίου 2024 το απόγευμα έλαβε τέλος με μεγάλη επιτυχία!15η Ετήσια Έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου “Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Δήμου Καστοριάς “που εγκαινιάστηκε την 8 Ιουνίου και ώρα 5:00 μ.μ. στον χώρο της εισόδου του

Η πρόεδρος του συλλόγου Χαρίτωνος Δωροθέα ανέφερε : “Στο εργαστήριο μας που έχει βασικό στόχο οι μαθητές να αισθανθούν την χαρά της γνώσης, της δημιουργικής έκφρασης, να αποκτήσουν δεξιότητες που ξεπερνούν τα όρια της στενής μαθησιακής διαδικασίας. Ακόμη, πως μέσο της τέχνης η μάθηση για την ζωή περνάει στο υποσυνείδητο τους ώστε να μπορούν, να επεξεργάζονται γεγονότα με άλλη αντίληψη – προοπτική. Εκφράζονται με την ζωγραφιά τους ,για να γίνει κίνητρο για μια ποιο ομαλή πορεία μάθησης . Ενώ αναμένεται η βελτίωση των δεξιοτήτων και των δυνατοτήτων των μαθητών σε ένα σύνολο τομέων της αναπτυξιακής τους κλίμακας.”

Η έκθεση περιλάμβανε έργα των μικρών καλλιτεχνών της περιοχής μας, τους εφήβους μας οι οποίοι μέσα από τη χρήση γνωστών αλλά και πιο σπάνιων τεχνικών και υλικών αποτυπώνουν φυσικά τοπία, ανθρώπινες φιγούρες και πορτραίτα, ιστορικά γεγονότα, μυθολογικές και θρησκευτικές σκηνές, συμβολισμούς και αφηρημένες ιδέες, τα παιδιά που με τα σχέδια του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου έδωσαν τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς και οι κυρίες του τμήματος ενηλίκων ,με ενδεικτικά έργα αποτέλεσαν την όμορφη εναλλαγή της διοργάνωσης.

Επίσης η εκδήλωση των εγκαινίων συμπεριέλαβε ομιλίες τριών κυρίων οι οποίες παραθέτουν η κάθε μία απο την “θέση” που είναι, την εμπειρία τους και τις απόψεις τους περί τέχνης . ✓Ελισάβετ Παναγιωτόπουλου Μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καστοριάς ✓Ειρήνη Ξανθοπούλου στρατιωτικός και ψυχολόγος ✓Αλεξάνδρα Παυλίδου Κοινωνική λειτουργός και εικαστικός

Ενδιαφέρον σημείωσε η βράβευση της Ραφαηλίας Παχούμη, μαθήτριας του παιδικού τμήματος ζωγραφικής ετών 10 ,που πέρυσι 9 ετών με το έργο της με τίτλο “Άνθρωπος στο Κέντρο”, Κέρδισε και μπήκε στην λίστα με τους Νικητές!

Η συμμετοχή της ήταν σε παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνη και κάναμε πράξη στην σχολή εικαστικών !!! Αλλά και για ιδιαίτερες καλλιτεχνικές εμπνεύσεις της !

Ένα έργο μια ομάδα ! Μια ομαδική εργασία που αφορά τον πίνακα αντιγραφή ( κλίμακα 1:2 σε σχέση με το πρότυπο)με χρώμα της Guernica (Γκουέρνικα) ,του μεγάλου καλλιτέχνη Picasso , στέκεται στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης(στο μπαλκόνι) του ενυδρείου και προσκαλεί και προκαλεί την φαντασία των επισκεπτών!!!Δημιουργήθηκε απο φιλότεχνους του τμήματος ζωγραφικής των ενηλίκων και εφήβων!!! (Βλ. Αναλυτικά στην σελίδα του συλλόγου στο fb)

Κλείνοντας την εκδήλωση της το Δ.Σ. του συλλόγου ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που στις 20 -21 Ιουνίου δίνουν τα μαθήματα των ειδικών μαθημάτων σχεδίου(γραμμικού και ελεύθερου )στην Θεσσαλονίκη!!! Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στην Έκθεση,τα μέλη του συλλόγου, τους γονείς που στάθηκαν κοντά στους εκπαιδευτικούς με αγάπη και ενδιαφέρον και που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους! Μια πολύ δημιουργική χρονιά έκλεισε με επιτυχία! Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ

με πολλά όμορφα ταξίδια να γεμίσουν την ψυχή σας!!!

από το Δ Σ. και τα μέλη του συλλόγου “Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Δήμου Καστοριάς”

Το επόμενο καλλιτεχνικό ραντεβού μας τον Οκτώβριο του 2024!

 

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομαΜπορεί να είναι εικαστικό 3 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Μπορεί να είναι απεικόνιση 3 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικαστικό 4 άτομα

Μπορεί να είναι εικαστικό 2 άτομα και κείμενο που λέει "άτι μαγικό!!! Μια ωραιότατη μαχη. των μικρών uás KA θαγάσιι"

Μπορεί να είναι εικαστικό 6 άτομα και κείμενο

 

 

Μπορεί να είναι εικαστικό 3 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι pop art 2 άτομα

Μπορεί να είναι απεικόνιση 2 άτομα

Μπορεί να είναι εικαστικό 2 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικαστικό 3 άτομαΜπορεί να είναι εικαστικό κείμενο

 

 

 

 

 

Back to top button