Κόσμος

Ταϊλάνδη: Σπάνια γέννηση διδύμων ελεφάντων

Ασιατική ελεφαντίνα έφερε στον κόσμο δίδυμα στην Ταϊλάνδη, κάτι σπάνιο για το απειλούμενο αυτό είδος θηλαστικών, ύστερα από μια περιπετειώδη γέννα κατά την οποία τραυματίστηκε ένας φροντιστής.



Όταν 18 λεπτά μετά τη γέννηση ενός αρσενικού βάρους 80 κιλών ήρθε στον κόσμο ένα θηλυκό ελεφαντάκι 60 κιλών, την Παρασκευή το βράδυ, η μητέρα, η Τζαμτζούρι, έπαθε νευρικό κλονισμό.

Μέλος της ομάδας του κέντρου στο οποίο ζει η ελεφαντίνα επενέβη τότε για να την εμποδίσει να επιτεθεί στο δεύτερο ελεφαντάκι που ήρθε στον κόσμο, αλλά δέχθηκε ως αντίδραση χτύπημα στον αστράγαλο.

“Η μητέρα επιτέθηκε στο νεογέννητο επειδή ποτέ δεν είχε κάνει δίδυμα στο παρελθόν. Είναι πολύ σπάνιο”, δήλωσε η Μισέλ Ρίντι της ένωσης Elephantstay, η οποία διαχειρίζεται την εγκατάσταση αυτή στην Αγιουτάγια, κοντά στην Μπανγκόκ, στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Η μητέρα έχει σήμερα αποδεχθεί τα δύο ελεφαντάκια της, αλλά αυτά είναι τόσο μικρά που χρειάστηκε να στηθεί μια πλατφόρμα για να μπορούν να την φτάσουν για να θηλάσουν. Επίσης τους δίδεται συμπλήρωμα γάλακτος με σύριγγα.

Οι ελεφαντίνες δεν έχουν συνήθως αρκετό γάλα για να ταΐσουν δίδυμα και αυτά θα δυσκολεύονταν να επιβιώσουν αν ζούσαν στη φύση, σύμφωνα με την Μισέλ Ρίντι.

Οι ελέφαντες έχουν την μεγαλύτερη περίοδο κύησης από όλα τα θηλαστικά, 18 με 22 μήνες, και γεννούν περίπου κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια.

AΠΕ

Back to top button