ΑθλητικάΚόσμος

Euro 2024: Συναγερμός στη γερμανική αστυνομία για το Σερβία-Αγγλία στο Γκελζενκίρχεν

Συναγερμός στη γερμανική αστυνομία ενόψει της συνάντησης Σερβίας-Αγγλίας (3ος όμιλος/16.6/ 22:00). Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian», η γερμανική αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 500 επικύνδινοι Σέρβοι οπαδοί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αναστάτωση με αφορμή τον αγώνα της ομάδας με την Αγγλία, και λειτουργεί για να το αποτρέψει.

Ο Πέτερ Μποθ, αρχηγός της αστυνομίας του Γκελζενκίρχεν (όπου παίζεται ο αγώνας ανάμεσα σε Σερβία και Αγγλία), εξήγησε ότι ο στόχος είναι να αναχαιτιστεί η ομάδα προτού μπορέσουν να εμπλακούν σε συγκρούσεις με Άγγλους οπαδούς. Το πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές, είναι ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για να εντοπίσουν τους οπαδούς που σχεδιάζουν να προκαλέσουν βίαια επεισόδια.

Υπολογίζεται ότι 40.000 οπαδοί της Αγγλίας θα ταξιδέψουν στο Γκελζενκίρχεν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ο οποίος κηρύχθηκε υψηλού κινδύνου από την UEFA μετά από συνεννόηση με την αστυνομία στη Γερμανία, τη Σερβία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από τη Σερβία αναμένονται μεταξύ 5.000 και 8.000 οπαδοί.

Α. Βαζογιάννης/ΑΠΕ

Back to top button