Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

fouit.gr: Σε ποια φάση, σύμφωνα με την κυβέρνηση, βρίσκεται η ολοκλήρωση του φράγματος Νεστορίου

Στην πλατφόρμα “Περιφερειακά Σχέδια Ανάπτυξης” στο erga.gov.gr, η κυβέρνηση παρουσιάζει όλα τα έργα που σχεδιάζονται ή είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκαν, για την περιφέρεια (πλην Αττικής).
Πρόκειται για έναν σταθερό μηχανισμό παρακολούθησης των έργων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με στόχο την ορθολογική κατανομή πόρων, τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ισόρροπη περιφερειακή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Στην πλατφόρμα βρίσκουμε και την “Ολοκλήρωση κατασκευής φράγματος Νεστορίου” προϋπολογισμού 49.000.000€, το οποίο είναι ΥΠΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
Το φράγμα ύψους 75 μ. θα κατασκευαστεί επί του ποταμού Αλιάκμονα, στο Νεστόριο Καστοριάς δημιουργώντας μια τεχνητή λίμνη εμβαδού 823 στρεμμάτων. Η άρδευση θα αφορά 75.000 στρέμματα και θα δώσει τη δυνατότητα για αναδιάρθρωση των ξερικών καλλιεργειών με νέες δυναμικές με έμφαση στα φασόλια, ενώ το αρδευτικό του δίκτυο που είναι υπό μελέτη θα αλλάξει τον παραγωγικό χάρτη ιδιαίτερα μετά την κρίση στη γουνοποιία και τις επιπτώσεις της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς θα ανοίξει νέες δυνατότητες για την αγροτική παραγωγή σε όλη την Καστοριά.
Πρόοδος υλοποίησης
Ενέργειες ωρίμασης για την ολοκλήρωση του αντικειμένου του έργου.

Back to top button