ΚαστοριάΠρόσωπα

«Είμαστε σαν τον Οδυσσέα που περιπλανιέται…»: Ο Αλέξης Γούδας μιλά για την πορεία του, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Ο Αλέξης Γούδας είναι μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, «γραφιάς», όπως χαρακτηριστικά λέει. Μεγάλωσε στην Καστοριά και από μικρός μυήθηκε στην τέχνη της μουσικής. Ήρθε σε επαφή με το λόγο μέσα από τις σπουδές του που έθεσαν τα θεμέλια για την τραγουδοποιία. Σιγά-σιγά, άρχισε να σκαρώνει στίχους, μουσικές, μικρά διηγήματα και ξεκίνησε να εργάζεται ως μουσικός.

Περιπλανήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο, στην Καστοριά, στην Πάφο της Κύπρου και πάλι πίσω στην πόλη του. Όλες του οι περιπλανήσεις τον καθόρισαν, τον γέμισαν ερεθίσματα και επιρροές, με αποτέλεσμα να έχει ένα πολυποίκιλο ενεργητικό, με δισκογραφικές δουλειές, συγγραφή παιδικών βιβλίων, επιμέλειες εκδόσεων και πρόσφατα την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Γράμμου. Κουβαλάει μαζί του τις διαδρομές που ακολούθησε, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, καθώς όλα αυτά μαζί συνθέτουν αυτό που είναι σήμερα.

Αφηγητής: Αλέξης Γούδας
Ερευνήτρια: Κατερίνα Μαλεγκάνου

Διαβάστε ή ακούστε τη συνέχεια στο  istorima.org

Back to top button