Καστοριά

Φορητοί απινιδωτές από το ΕΤΑΚ σε τρία νέα σημεία της πόλης της Καστοριάς (φωτογραφίες)

Στην τοποθέτηση τριών φορητών αυτόματων απινιδωτών σε τρία νέα σημεία στην πόλη της Καστοριάς, προχώρησε το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Η ανωτέρω πρωτοβουλία έχει ως σκοπό να ενισχύσει την ασφάλεια όλων πολιτών της Καστοριάς και να τους ευαισθητοποιήσει ώστε να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του αυτόματου φορητού απινιδωτή και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τα τρία νέα σημεία τοποθέτησης απινιδωτών είναι:

  1. Τράπεζα Πειραιώς (Πλατεία Δαβάκη)
  2. Στο Anagnostopoulos Garage ( Χλόης 2 ) στην πρώτη έξοδο από τον κυκλικό κόμβο της Χλόης με κατεύθυνσή προς το ΕΠΑΛ.
  3. Στο Φαρμακείο της Μαρίας Παναγιωτίδου (Λεωφόρος Χλόης & Μερκούρη ) δίπλα από το Super Market Grand Masoutis

Αξίζει να αναφερθεί πως πρόσφατα, με ιδιωτική πρωτοβουλία και δαπάνη του ιδιοκτήτη του καταστήματος εστίασης “Idees Art Cafe-Wine bar-Food & Shop” στο Ντολτσό, προμηθεύτηκε και τοποθετήθηκε ένας αυτόματος φορητός απινιδωτής για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και των χιλιάδων επισκεπτών που δέχεται το Ντολτσό κάθε χρόνο.
Ενώ σύμφωνα με δεδομένα, στην πόλη της Καστοριάς υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 πολίτες που έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην χρήση Αυτόματου Φορητού Απινιδωτή στα πλαίσια των σεμιναρίων Βασική υποστήριξη ζωής καθώς και στην Παροχή πρώτων βοηθειών.

Τέλος αναμένεται σύντομα να τοποθετηθούν στην Καστοριά, πινακίδες ένδειξης των κοντινότερων σ ‘αυτές σημείων με την ύπαρξη αυτόματου φορητού απινιδωτή.

 

ditikostipos.gr

 

Back to top button