Καστοριά

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας – Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ (βίντεο)

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους.

Με την κάθοδό τους στην Αθήνα απαιτούν να σταματήσει τώρα η κοροϊδία της κυβέρνησης, κάθε διαδικασία που τους πετά στο δρόμο και τα προγράμματα ανεργίας και να ανανεωθούν τώρα οι συμβάσεις τους μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το υπουργείο Εργασίας μέχρι να πάρουν τη δέσμευση της κυβέρνησης.

Όπως καταγγέλλουν μάλιστα ο εμπαιγμός της κυβέρνησης συνεχίζεται, καθώς αυτό που τους μεταφέρθηκε είναι ότι λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού δεν γνωρίζουν ποιος θα είναι υπουργός Εργασίας για να τους συναντήσει!!

Στην κινητοποίηση βρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ επίσης συμμετέχουν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Παρασκευάς, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης.

Συγκινητική είναι για ακόμη μία φορά η αλληλεγγύη των Συνδικάτων από τη Στερεά και Εύβοια αλλά και την Αττική που για μία ακόμη φορά δίνουν δυναμικό «παρών» στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

Στην κινητοποίηση χαιρέτισαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα, μόνο έτσι κατακτάμε τα δικαιώματά μας, απαιτούμε και επιβάλλουμε τις λύσεις για το συμφέρον των εργαζομένων, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους έκανε την ακόλουθη ομιλία:

«Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα. Μόνο έτσι κατακτάμε τα δικαιώματά μας, απαιτούμε και επιβάλλουμε τις λύσεις για το συμφέρον των εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται το έγκλημα ενάντια στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Εδώ και τώρα πρέπει να κατέβει η πλατφόρμα που ανέβασε με εντολή του υπ. Εργασίας η ΔΥΠΑ, ο πρώην ΟΑΕΔ, που θεωρεί απολυμένους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Να τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης τις υποσχέσεις που έδωσε στους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσει τον διάλογο μαζί τους για να μείνουν στη δουλειά τους, για να βρεθεί βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ. Πρέπει να σταματήσει πια αυτή η συνεχιζόμενη κοροϊδία. Αυτά τα φθηνά κόλπα να σταματήσουν. Να σταματήσει η εξαπάτηση των εργαζομένων. Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες λύσεις εδώ και τώρα. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου.

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ! Είναι πλέον γνωστό σε όλο τον ελληνικό λαό ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση απέτυχε παταγωδώς. Πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις των εργαζομένων, οι μόνες που πραγματικά οδηγούν σε βιώσιμη λύση, σε ανάπτυξη προς το συμφέρον των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας που είναι επιστημονικά επεξεργασμένες και έχουν προοπτική για τον λαό μας, για τους εργαζόμενους, για τις περιοχές που ζούμε, για τα παιδιά μας τα ίδια, τις οικογένειές μας.

Το ΚΚΕ είναι πάλι μαζί σας, είναι κοντά σας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό έτσι. Ξαναλέμε ότι πρέπει άμεσα να κατέβει η κοροϊδία της ΔΥΠΑ που θεωρεί απολυμένους τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του, να τηρήσει τις υποσχέσεις του, να συνεχίσει τον διάλογο για βιώσιμη λύση με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, να ανανεωθούν οι συμβάσεις και να γίνουν αορίστου χρόνου, για να μην έχουμε συνέχεια αυτό το “πάρε δώσε”, κάθε μήνα τι θα γίνει. Και, βεβαίως, στη βάση και των δικαστικών αποφάσεων, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να τηρηθούν όλοι οι όροι από τα υπουργεία, από την κυβέρνηση. Δεν έχει καμία δουλειά να είναι αναρτημένη αυτή η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Την καταγγέλλουμε! Είναι κουρελόχαρτο! Θα πρέπει να κατέβει εδώ και τώρα! Αυτή πρέπει να είναι και η υπόσχεση του υπουργείου σε λίγη ώρα που θα έχει συνάντηση με το Σωματείο γιατί αυτά μας λένε. Από το πρωί προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους υπουργούς, με τους γενικούς γραμματείς και όλοι μας λένε “Μην ανησυχείτε”. Το “Μην ανησυχείτε” πρέπει να εκφραστεί και με συγκεκριμένα έργα και πράξεις. Τέρμα οι κοροϊδίες! Καλή δύναμη, συνεχίζουμε».

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Απαιτούμε να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα ενάντια στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Μητσοτάκης να τηρήσει τις υποσχέσεις του για συνέχιση του διαλόγου με τους εργάτες, για να βρεθεί βιώσιμη λύση. Φτάνει πια η κοροϊδία, τα φτηνά κόλπα, η εξαπάτηση των εργαζομένων. Εδώ και τώρα να κατέβει αυτή η κατάπτυστη πλατφόρμα που ανέβασε, με εντολή του υπουργείου Εργασίας, η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), που θεωρεί τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ απολυμένους. Και βεβαίως να γίνει ανανέωση των συμβάσεων.

Οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου, για να μην έχουμε συνέχεια αυτά τα προβλήματα. Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ έχει παταγωδώς αποτύχει. Το ξέρει όλος ο ελληνικός λαός.

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένη πρόταση που ανοίγει την προοπτική της ανάπτυξης για τη ΛΑΡΚΟ, για τους εργαζομένους της, για την οικονομία, για την κοινωνία σε όφελος της χώρας μας, της πατρίδας μας και των εργαζομένων. Αυτή είναι η λύση και σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στους αγώνες. Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε στιγμή. Θα πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα, με τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και τους εργαζόμενους μέσα στη δουλειά τους».

902.gr

Back to top button