Καστοριά

Θα καθαριστεί η κοίτη στη Στάραρεκα – Θα δοθούν καυσόξυλα (φωτογραφίες)

Οι Δημοτικές Κοινότητες Μαυροχωρίου και Πολυκάρπης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και την Δασική Υπηρεσία προγραμματίζουν έργο καθαρισμού της κοίτης του Ξηροποτάμου (Στάραρεκα) από δέντρα εντός της κοίτης, μπάζων και φερτών υλικών.
Τα δέντρα που βρίσκονται εντός της κοίτης του ποταμού και εκατέρωθεν αυτής θα διατεθούν στους κατοίκους των χωριών (Μαυροχωρίου και Πολυκάρπης) με ευθύνη των τοπικών συμβουλίων των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων.
Η διάθεση των δέντρων για καυσόξυλα για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων των δύο χωριών θα γίνει μετά από αίτηση τους στα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Στην αξιολόγηση των αιτήσεων θα συνυπολογιστούν κριτήρια οικονομικής κατάστασης των αιτούντων προκρίνοντας τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, τις ευπαθείς ομάδες, τα άτομα με αναπηρία, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί ατομική ευθύνη του κάθε αιτούντος η κοπή και μεταφορά των δέντρων που διατίθενται για καυσόξυλα για τις ατομικές του ανάγκες. Επισημαίνεται η υποχρέωση των αιτούντων για την μεταφορά και απομάκρυνση όλων των κλαδιών που θα προκύψουν από την κοπή και η διευθέτηση του χώρου ώστε να είναι καθαρός.
Αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν από τα τοπικά συμβούλια (έτοιμη φόρμα) και θα γίνονται δεκτές από τις 18/06/2024 έως και στις 28/06/2024.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Πρόεδρος Μαυροχωρίου: 6977441995 Βασίλης Μιρκόπουλος
Πρόεδρος Πολυκάρπης: 6942623093 Θάλεια Πέτρου

Back to top button