Κόσμος

Η Σλοβακία ψήφισε το νόμο της ΕΕ για το περιβάλλον, αφού πήρε το «πράσινο φως» για τη θανάτωση αρκούδων

depositphotos.com

«Αν θέλετε να σώσετε τη φύση, ας σκοτώσουμε αρκούδες»: Αυτή είναι η συμφωνία που ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Περιβάλλοντος της Σλοβακίας, Τόμας Ταράμπα, λέει ότι έκανε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αντάλλαγμα για την κρίσιμη ψήφο της χώρας υπέρ του νόμου-ορόσημο της ΕΕ για το περιβάλλον.

«Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε (σ.σ. τον νόμο για την αποκατάσταση της φύσης) στο βαθμό που δεν θα λάβουμε έγκριση της νέας μας νομοθεσίας για τις αρκούδες. Και αυτό συνέβη» δήλωσε ο Ταράμπα στο POLITICO σε τηλεφωνική επικοινωνία λίγο μετά την ψήφιση του επίμαχου νόμου, ο οποίος απαιτεί από τις χώρες της ΕΕ να αποκαταστήσουν το ένα πέμπτο των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών αυτή τη δεκαετία.

Η Κομισιόν αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκε ποτέ τέτοια «συναλλαγή», ωστόσο σε σημείωμα προς τον Σλοβάκο υπουργό την περασμένη εβδομάδα -το οποίο το περιβάλλον του Ταράμπα μοιράστηκε με το POLITICO- ο επικεφαλής της ΕΕ για το περιβάλλον, Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους, έδωσε προσωρινή υποστήριξη σε έναν αμφιλεγόμενο σλοβακικό νόμο που κυρώνει τη θανάτωση αρκούδων κοντά σε χωριά και πόλεις. Στη συνέχεια ζήτησε την ψήφο…
Συνέχεια στο lifo.gr

Back to top button