Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το νέο 10όροφο Marks & Spencer στην Τσιμισκή – Επένδυση άνω του 1 εκατ. ευρώ (φωτογραφίες)

Με ολοήμερο πάρτι, δώρα και προωθητικές ενέργειες εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα της βρετανικής πολυεθνικής εταιρείας λιανικής, Marks & Spencer (M&S), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μια επένδυση που κυμάνθηκε άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Πρόκειται για μεγάλο κατάστημα 10 ορόφων, εκ των οποίων οι 8 με προϊόντα και έκτασης 2.000 τ.μ. στην οδό Τσιμισκή 55, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως, προσαρμοσμένο στα νέα πρότυπα της εταιρείας και είναι το τρίτο κατάστημα της Marks & Spencer στη Θεσσαλονίκη (διατηρεί ήδη ένα στο Mediterranean Cosmos και ένα στο Macedonia Mall). Οι περισσότεροι όροφοι του νέου καταστήματος έχουν έντονη παρουσία του γυναικείου ρούχου, καθώς το γυναικείο τμήμα κατέχει το 45% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Έχοντας μια επιτυχημένη παρουσία στην πόλη για περισσότερα από 30 χρόνια, η Country Manager της M&S κα Anita Sabarwal ανέφερε σε δηλώσεις της ότι η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την βρετανική εταιρεία με συνολικά 27 καταστήματα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις πωλήσεις που άγγιξαν τα 90 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ το 2023, πετυχαίνοντας 5% περίπου άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. «Τα καταστήματα της M&S στην ελληνική αγορά είναι μια πετυχημένη αλυσίδα για την εταιρεία και είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο τους με πιστό καταναλωτικό κοινό.», είπε χαρακτηριστικά η κα Sabarwal.

Μιλώντας για το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας, επισήμανε ότι αναπτύσσεται με στρατηγικά και σταθερά βήματα. Εστιάζει κυρίως στην αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου καταστημάτων της M&S αλλά και στην προώθηση του Marks & Spencer Food, που έχει ξεκινήσει ήδη να «τρέχει» στην Αθήνα με θετικές επιδόσεις.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Διευθυντής της M&S κ. Αλέξανδρος Τσάμης μιλώντας για την αγορά της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι τα καταστήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πόλη, η οποία είναι μια απαιτητική αγορά και οι καταναλωτές της είναι προσηλωμένοι στη σχέση ποιότητας-τιμής, και γι’ αυτό ήταν δεδομένη η ανανέωση του καταστήματος σε νέο κτίριο και σε ένα ακόμη καλύτερο σημείο στο κέντρο της πόλης, που συνεχώς αναβαθμίζεται και φιλοξενεί πλειάδα ανταγωνιστικών brand.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της εταιρείας, σημείωσε ότι έχει μια σταθερά ανοδική πορεία στην Ελλάδα και ιδίως, μετά την στασιμότητα της πανδημίας, έχει επανέλθει δυναμικά στον εμπορικό χώρο, με ρεκόρ πωλήσεων και διατηρώντας θετικά ποσοστά κερδοφορίας. Συμπλήρωσε μάλιστα πως στην ανάπτυξη της Marks & Spencer συμβάλλουν δυναμικά και οι online πωλήσεις, αφού το eshop λειτουργεί σαν το 28ο κατάστημα της εταιρείας με τον πλήρη κατάλογο των προϊόντων.

«Τα προϊόντα των καταστημάτων μας απευθύνονται σε όλη την οικογένεια ενώ στο eshop υπάρχει και ο πλήρης κατάλογος, το οποίο δέχεται και παραγγελίες τροφίμων. Απευθυνόμαστε στη νέα γυναίκα, στην εργαζόμενη γυναίκα που αναζητά μια φρέσκια και fit γραμμή στην καθημερινότητα της αλλά και σε ιδιαίτερες περιστάσεις, στον άντρα αλλά και το παιδί», είπε καταλήγοντας ο κ. Τσάμης.

Marks & Spencer

Σημειώνεται τέλος ότι η βρετανική πολυεθνική εταιρεία λιανικής με έδρα το Λονδίνο ειδικεύεται στην πώληση ρούχων, προϊόντων ομορφιάς, οικιακών προϊόντων και προϊόντων διατροφής με πάνω από 300 καταστήματα διεθνώς. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και αποτελεί συστατικό του δείκτη FTSE 100.

Marks & Spencer

Marks & Spencer

 

thesstoday.gr

Back to top button