ΕκδηλώσειςΕλλάδαΚαστοριά

Η ολοήμερη διαδήλωση ενάντια στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ (βίντεο)

«Ούτε βήμα πίσω! Το έγκλημα δεν θα περάσει, η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή με όλους τους εργαζόμενους!»: Το μήνυμα αυτό έστειλαν με την ολοήμερη κινητοποίηση τους έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που είχαν στο πλευρό τους χιλιάδες άλλους εργαζόμενους και νεολαίους.

Εκατοντάδες σωματεία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια είχαν καλέσει στο συλλαλητήριο και είχαν λάβει αποφάσεις που διευκόλυναν τη συμμετοχή (στάσεις εργασίας στην Αττική, 24ωρη απεργία σε άλλες περιοχές κ.α.).

Με το μεγάλο αυτό συλλαλητήριο και με τις συγκλονιστικές στιγμές αλληλεγγύης που εκτυλίχθηκαν από το πρωί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, έγινε «κουρελόχαρτο» η κατάπτυστη τροπολογία, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει λουκέτο στην ΛΑΡΚΟ και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους της. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διεμήνυσαν ότι το έκτρωμα αυτό μπορεί να ψηφίστηκε, αλλά με τον αγώνα τους και με την δύναμη που τους δίνει η εργατική τάξη όλης της χώρας που βρίσκεται στο πλευρό τους, έχουν τη δύναμη να αφήσουν στα χαρτιά την τροπολογία.

Στην συγκέντρωση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ, ενώ δίπλα στους διαδηλωτές στάθηκαν και οι βουλευτές του Κόμματος, ενώνοντας τη φωνή τους μαζί τους στο Σύνταγμα αλλά και «σφυροκοπώντας» την τροπολογία μέσα στη συνεδρίαση της Βουλής.

Στο βίντεο του 902. gr παρουσιάζονται στιγμιότυπα από το ολοήμερο συλλαλητήριο, με το οποίο οι χιλιάδες διαδηλωτές έγραψαν άλλη μια σελίδα στον ιστορικό αγώνα που δίνεται τέσσερα χρόνια τώρα για να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

902.gr

Back to top button