Καστοριά

Κοσμάς Βαρσάμης: “Κάποιοι έχουν φαγωθεί να το διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ. Δε θα τους περάσει…”

Από την ημέρα των εκλογών έως σήμερα κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε στις εκλογές ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια.
Η άνοδος στην εκλογική του επίδοση κατά 6 μονάδες από τις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 και η μια μονάδα από τις περσινές εθνικές εκλογές το αποδεικνύει.
Η προσδοκία για καλύτερο αποτέλεσμα και την δεύτερη θέση οδήγησε σε μια προσχεδιασμένη αμφισβήτηση της πορείας μας και του Προέδρου Ανδρουλάκη μέσα από τοξικές επιθέσεις, προσβολές και αμετροέπεια. Δυστυχώς και στελέχη με εμπειρία και ιστορία έπραξαν το ίδιο ενώ έπρεπε να λειτουργήσουν με σοφία και σύνεση.
Προφανώς στην ανάλυση των αποτελεσμάτων πρέπει να υπάρξει κριτική , αυτοκριτική και διορθώσεις της πορείας μας όπου χρειάζεται.
Όλο αυτό προκάλεσε θλίψη και θυμό στους πολίτες του χώρου που είδαν να ανοίγουν νέοι δρόμοι τα τελευταία χρόνια.
Σε 2,5 χρόνια λοιπόν με τον Ν.Ανδρουλάκη στην ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης ο χώρος έφτασε σε ποσοστό 13% δημιουργώντας προϋποθέσεις μελλοντικής εκτίναξης και έχοντας σπουδαία επίδοση και στις δημοτικές εκλογές. Η δε διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από 25 μονάδες έφτασε μόλις στις 2.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ένα κόμμα που είχε μονοψήφια ποσοστά μπορεί να εκτιναχθεί αμέσως κάνουν λάθος.
Μόλις το ΠΑΣΟΚ λοιπόν άρχισε να ανακτά και πάλι επαφή με τους νέους ανθρώπους, και έχοντας πια και στελέχη νέας γενιάς στο Κοινοβούλιο και στο σύνολο της δομής του, με σοβαρότητα, αντί να καθίσουμε να δουλέψουμε τον επόμενο χρόνο έως την καταστατική εκλογή προέδρου το 2025, κάποιοι έχουν φαγωθεί να το διαλύσουν.
Δεν θα τους περάσει.
Ο αγώνας μας πέρασε από χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια με απόντες κάποιους εξ αυτών που σήμερα αντιδρούν μανιωδώς.
Ας πέσουν οι τόνοι λοιπόν και με δημιουργική συζήτηση, ενότητα και αλληλοσεβασμό οι στόχοι μας θα επιτευχθούν για το καλό της πατρίδας και των πολιτών της.
Πρόεδρε Νίκο Ανδρουλάκη μαζί σου!
Κοσμάς Βαρσάμης

Back to top button