Καστοριάφωτορεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πρόγραμμα «Erasmus+» στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καστοριάς – Το ταξίδι στη Βαρκελώνη (φωτογραφίες – βίντεο)

Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Καστοριάς, υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2023-2024, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Erasmus+», με κωδικό προγράμματος: 2022-1-EL01-KA122-VET-000071508 και τίτλο: «Κατάρτιση σε τεχνολογίες φόρτισης και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας των Ηλεκτρικών Οχημάτων». Η οργάνωση και η προετοιμασία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από το σχολείο, σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής στην Βαρκελώνη «Moveu» και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), που αποτελεί τον εθνικό φορέα συντονισμού.
Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τις 03/02/2024 ως τις 16/02/2024, με την συμμετοχή 17 μαθητών-μαθητριών και 2 συνοδών εκπαιδευτικών. Οι συμμετέχοντες των τομέων «Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού» και «Μηχανολογίας», καταρτίστηκαν σε κέντρα εκπαίδευσης-εταιρείες και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες. Γνώρισαν νέες τεχνολογίες, καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές στο αντικείμενο των «Ηλεκτρικών οχημάτων» και βελτίωσαν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους.
Τα έξοδα μετακίνησης, η διαμονή, η διατροφή, η ασφάλιση και τα έξοδα εκπαίδευσης, καλύφθηκαν από Ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω του προγράμματος κινητικότητας για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση «Erasmus+».

Back to top button