Η οικογενειακή επιχείρηση της Άννας Άτσου ασχολείται με την συγκομιδή μήλων και την παραγωγή προϊόντων, στην περιοχή του Μαυροχωρίου, στην Καστοριά. Η ίδια έμενε στην Αθήνα, αλλά πήρε την απόφαση να τα αφήσει όλα πίσω, να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα, φτάνοντας πια να καλλιεργεί μήλα και να παράγει ξεχωριστά προϊόντα από αυτά.
«Ξεκίνησα το 2013 με την αγροτική παραγωγή, μέχρι τότε ζούσα στην Αθήνα και δεν είχα καμία σχέση με αυτή. Ήμουν στο νευραλγικό χώρο του μάρκετινγκ, της διαφήμισης. Τα χρήματα δεν έβγαιναν από τα μπάτζετ των πελατών μου και είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε ζωή. Όταν ήρθε η κρίση οι αξίες άλλαξαν, άλλαξαν τα πράγματα και βρήκα ότι η πρωτογενής παραγωγή θα είναι ότι καλύτερο στη συγκεκριμένη φάση. Έτσι ήρθαμε στην Καστοριά και βάλαμε μηλεώνες. Έβλεπα όμως αυτή τη φάση με τους εμπόρους που κατά κάποιο τρόπο εκμεταλλεύονται την παραγωγή μας, έβλεπα ότι πολύ μήλο πήγαινε χαμένο. Καλλιεργούμε τρεις ποικιλίες. Ήθελα πάντα κάτι να το κάνω. Ξεκίνησα κάνοντας γέμιση για μηλόπιτα. Αυτό ήταν το πρώτο προϊόν που βγήκε το 2021», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Περίμετρο» η κ.Άτσου.
Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης