Καστοριά

Στο 50% οι εργασίες κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Δυτικής Μακεδονίας, αυτό  της σήραγγας της Κλεισούρας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους συντελεστές του να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να ανταποκριθούν τόσο στις απαιτήσεις του όσο και στο χρονοδιάγραμμα ενώ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει εκτελεστεί το περίπου 50% των εργασιών.

Οι υπογραφές για την κατασκευή της σήραγγας έπεσαν τον Οκτώβριο του 2022, το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα περίπου 71 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χρηματοδότησηήτου προέρχεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία – ΕΣΠΑ 2014-2020». Επί τριάντα  πέντε και πλέον έτη οι φορείς και οι τοπικές κοινωνίες της Καστοριάς, της Εορδαίας και του Αμυνταίου πίεζαν για την υλοποίηση του έργου αυτού, αποβλέποντας “στην άρση της οδικής απομόνωσης και στην ταχύτερη σύνδεση των δύο περιοχών”, ενώ τα οφέλη εκτιμάται θα είναι πολλαπλά και συνδέονται με την ανάπτυξη του εμπορίου, των μεταφορών, της ευκολότερης διακίνησης προϊόντων, ειδικότερα στον πρωτογενή τομέα, του τουρισμού. Επίσης, οι πολίτες της Καστοριάς θα μπορούν, χωρίς καθυστερήσεις, να φθάνουν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και να λαμβάνουν τις παροχές υγείας.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μικρή καθυστέρηση στις εργασίες εκσκαφής και προσωρινής υποστήριξης των σηράγγων. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου εκτείνεται μέχρι τον Οκτώβριο του 2025, οπότε και αναμένεται να παραδοθεί.

Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

ertnews.gr

Back to top button