ΕκδηλώσειςΚαστοριά

«Δημήτρη ναι, υπάρχει ελπίδα…»

Είναι η στιγμή που το αίσθημα της βαθιάς ικανοποίησης ξεπρόβαλε για να τσαλαπατήσει όλη την πίεση, το άγχος, την πνευματική και σωματική κούραση που με είχε καταβάλλει τους τελευταίους μήνες…
Πολλές φορές έφτασα στα όρια της υπερκόπωσης, αυτό είναι αλήθεια, όμως ποτέ δεν σκέφτηκα να σταματήσω αυτόν τον αγώνα. Τίποτα δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει το πάθος και την ορμή της κοινότητας Lemon Skates γι’ αυτόν τον σπουδαίο σκοπό, γι’ αυτή την πρωτοποριακή καμπάνια που πραγματοποιήσαμε από κοινού με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς που όμοιά της δεν έχει ξαναδεί η χώρα, γιατί η ενότητά μας δεν έσπασε ούτε λεπτό. Πάντα ξέραμε ότι είχαμε ο ένας τον άλλο, ότι υπήρχαν χέρια να μας σηκώσουν και να μας αγκαλιάσουν όταν θα το χρειαζόμασταν. Όπως και έγινε…
Το Skate4Autism ήταν μία καμπάνια βγαλμένη από τα πιο τρελά μας όνειρα. Εξαιρετικά σύνθετη, καθώς υπολογίζεται πως πάνω από 100 άνθρωποι άφησαν το δικό τους αποτύπωμα -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- σε αυτή την μεγάλη γιορτή της συμπερίληψης, των τεχνών του δρόμου, της συνεργατικότητας, της συλλογικής σκέψης και της αλληλεγγύης.
Βλέποντας αυτές τις μαγικές εικόνες να εκτυλίσσονται στο αγαπημένο μου μέρος, στο skatepark της πόλης μου, αναρωτήθηκα: «λες τελικά να υπάρχει ελπίδα;». Τότε, ένα αγαπημένο μου πρόσωπο γύρισε και μου απάντησε: «Όσο αγωνίζεστε εσείς, μαζί σας κι εμείς, τότε Δημήτρη ναι, υπάρχει ελπίδα…».
Εκδηλώσεις σαν αυτή αποτελούν «ανάσες» σε μία πόλη που αργοσβήνει. Το πιο μεγάλο «ευχαριστώ» το χρωστάμε στην κοινωνία της Καστοριάς που έχει μπει μπροστά και παλεύει μαζί μας για μία καλύτερη κατάσταση. Με οδηγό τις συνειδήσεις μας, τα όνειρα και την αγάπη… Συνεχίζουμε μαζί!
ΦΩΤΟ: Dimitris Dellios

Back to top button