Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εκπαιδευτική Επίσκεψη διάρκειας μιας εβδομάδας ομάδας καθηγητών Πανεπιστημίων του εξωτερικού στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ DigiFLEd.
Οι καθηγητές εκπροσωπούσαν εννέα Πανεπιστήμια από την Ουκρανία, την Φιλανδία και την Ιρλανδία και παρακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα μαθημάτων που πρόσφερε το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων και εστίαζε στην δημιουργία πολυμεσικού περιεχομένου και εφαρμογών για εκπαιδευτικούς σκοπούς, στην δημιουργία εικονικών κόσμων μέσα από εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, σε ψηφιακά παιχνίδια και αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες, σε ψηφιακή αφήγηση και δημιουργικές αφηγήσεις, στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση και πολλές δραστηριότητες πεδίου μέσα από εφαρμογές για κινητά και τάμπλετ.
Οι φιλοξενούμενοι, πέρα από την εκπαίδευση που έλαβαν στα εργαστήρια του Τμήματος, μέσα από τις δραστηριότητες πεδίου με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την πόλη της Καστοριάς, τα Μουσεία της, το Ενυδρείο, τον Λιμναίο οικισμό, την σπηλιά του δράκου, να κάνουν τον γύρο της λίμνης με το καραβάκι και να γευτούν την τοπική κουζίνα. Φεύγοντας εξέφρασαν με ενθουσιασμό τις ευχαριστίες τους και προς το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων για την άψογη διοργάνωση της δράσης αλλά και προς τον Δήμο Καστοριάς για την υποδοχή και συνεισφορά του στις ξεναγήσεις, μετακινήσεις και δωρεάν εισόδου σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους.
Η εκπαιδευτική εβδομάδα υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη και μέσα από αυτή την πολύ σημαντική δράση εξωστρέφειας, προβλήθηκε τόσο το Πανεπιστήμιό μας όσο και ο Δήμος Καστοριάς με τον καλύτερο τρόπο.
Το τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων θα ήθελε με την σειρά του να ευχαριστήσει θερμά τους ακόλουθους φορείς για την συμβολή τους στην εκπαιδευτική επίσκεψη:
• Τον Δήμο Καστοριάς και την Εταιρεία Μακεδνός Α.Ε για την συνεισφορά τους στις ξεναγήσεις, μετακινήσεις και δωρεάν είσοδο σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους (Ενυδρείο Καστοριάς, Νεολιθικό λιμναίο οικισμό Δισπηλιού, και Σπηλιά του Δράκου), καθώς και για την βόλτα με το Καραβάκι Ολυμπία.
• Tην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς για την δωρεάν είσοδο και τις ξεναγήσεις στο Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο.
• Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, για την πολύτιμη συμμετοχή του στις δραστηριότητες πεδίου και την παροχή εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στην εκπαιδευτική διαδικασία όπως tablets και VR συσκευές.
• Τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Καστοριάς για την συμμετοχή του σε εκπαιδευτική δραστηριότητα και την παροχή VR συσκευών.
Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας