Καστοριά

Εκπαιδευτικοί από το Αμβούργο στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς (φωτο)

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Lecker und gesund!”,  που πραγματοποιήθηκε κατά τα έτη  2020-2023, το σχολείο μας προσκάλεσε δύο εκπαιδευτικούς  από το συντονιστικό σχολείο Stadtteilschule Wilhelmsburg  του Αμβούργου: την κ. Ursula Schulz, καθηγήτρια γερμανικής και αγγλικής γλώσσας και συντονίστρια της ομάδας που ασχολείται με τα διεθνή προγράμματα του σχολείου και  τον κ. Mustafa Bajazit, καθηγητή χημείας και μαθηματικών και  μέλος της ίδιας ομάδας, προκειμένου να επισκεφτούν την πόλη και το σχολείο μας.

Στόχοι της επίσκεψης η πραγματοποίηση job shadowing (παρακολούθηση εργασίας)  αλλά και  η αποτίμηση της τριετούς συνεργασίας, η αξιολόγηση των επιμέρους δραστηριοτήτων του προγράμματος,  η θέσπιση νέων στόχων και  η συζήτηση για νέα προγράμματα και μελλοντικές συνεργασίες.

Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 25 Μαΐου 2024.  Οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον μιας μικρής ευρωπαϊκής πόλης με σημαντικό  πολιτισμικό αποτύπωμα.  Παρακολούθησαν  τη λειτουργία ενός ελληνικού σχολείου  με έμφαση στην μουσική παιδεία και τη διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων, τόσο της γενικής όσο και της μουσικής παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και καλές πρακτικές με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Τέθηκαν επίσης οι νέοι στόχοι για την συνεργασία των σχολείων μας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την προικισμένη από τη φύση πόλη μας,  την πολιτισμική της κληρονομιά, με τις βυζαντινές εκκλησίες και τα αρχοντικά της, και την ευγένεια, την οποία συνάντησαν σε όλες τις επαφές τους με τους ανθρώπους της πόλης.

Χριστίνα Παούνη – Μέλος της ομάδας Erasmus του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς

 

 

Back to top button