Καστοριά

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την επίσκεψη Μ. Χρυσοχοΐδη στην Καστοριά

Την ίδρυση Σχολής Αστυφυλάκων στην πόλη της Καστοριάς και συγκεκριμένα στον χώρο του παλαιού Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη, σήμερα, Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024.

Η παρουσία του κ. Υπουργού στην περιοχή εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού που αποσκοπούν στην ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης. Όπως είπε, «Είμαι εδώ για να τρέξουμε μαζί με τους συνεργάτες μου και τις τοπικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, να τρέξουμε όλοι μαζί με τους κοινωνικούς φορείς την αναδιοργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή του κτιρίου, αυτού του σπουδαίου κτιρίου, αυτής της σπουδαίας εγκατάστασης στις ανάγκες μιας Σχολής Αστυφυλάκων, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στο μέτρο που είναι εφικτό στην προσπάθεια για να ανατάξουμε την περιοχή.»

Σημείωσε δε ότι «τα κίνητρα τα οποία η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει με αφορμή την απολιγνιτοποίηση θα αποδώσουν καρπούς» αφού «μια σειρά από επενδύσεις είναι έτοιμες να προχωρήσουν», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ανοίγει μια νέα εποχή… μετά από μια τεράστια περίοδο…, όπου κυρίως η πηγή του πλούτου ήταν ο λιγνίτης και για την περιοχή της Καστοριάς η γούνα…».

Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της ΑΝΚΟ, «την πιο φημισμένη, την πιο διάσημη, αναπτυξιακή εταιρεία σε όλη τη χώρα», όπως είπε, και κατέληξε καλώντας τους συναρμόδιους Φορείς «να τρέξουμε όλοι μαζί, ώστε πολύ γρήγορα να μετατρέψουμε αυτό το κόσμημα που είναι εγκαταλελειμμένο στις παρυφές της πόλης σε μια ζωντανή δραστηριότητα που θα έχει φωνές παιδιών, που θα έχει χαρά, θα έχει δημιουργία και θα υπάρχει συμμετοχή στην πόλη.»

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι «υπάρχει η δεδηλωμένη θέληση του Πρωθυπουργού, των τοπικών παραγόντων και όλων μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, έτσι ώστε κατά το συντομότερο δυνατό να λειτουργήσει η Σχολή, να δώσει ζωή στην πόλη, να ενισχύσει την οικονομία της, την ανάπτυξή της, τον πολιτισμό της και η πόλη να χαρεί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει μια νέα δραστηριότητα, μια νέα μονάδα που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και στους πολίτες.

Εύχομαι λοιπόν, σήμερα, να είναι η ευκαιρία, η αρχή αυτής της τόσο σπουδαίας πρωτοβουλίας και πολύ σύντομα να ξαναγυρίσουμε για τα εγκαίνια της Σχολής», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Προηγήθηκε διευρυμένη σύσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη με τους επικεφαλής Αξιωματικούς υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά και της ενδοοικογενειακής βίας, της παραβατικότητας ανηλίκων και της τροχονομικής αστυνόμευσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αυξημένης αστυνομικής παρουσίας για την καλύτερη διαχείριση περιστατικών που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καστοριά, ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με την Βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου, εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Καστοριάς, τους Προέδρους του Επιμελητηρίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε..

 

 

 

 

Back to top button