Καστοριά

Όχι άλλη Αρχιτεκτονική… (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Σήμερα ήταν μία χαρούμενη μέρα γιατί η ήρθε τελικά ο υπουργός και εξήγγειλε τη σχολή. Με λύπη άκουγα τις προηγούμενες μέρες ότι η σχολή θα γίνει στην Καρδίτσα στο Μουζάκι.
Φοβήθηκα ότι θα επαναληφθεί το φαινόμενο της Αρχιτεκτονικής και θα κάνουμε πάλι μία πατάτα από την αδυναμία μας να προχωρήσουμε μία πρωτοβουλία του Θωμά Αναστασίου, ο οποίος πρώτος έκανε αυτή την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θυμάμαι πάρα πολύ καλά την αλληλοϋπονόμευση των πάντων στην Αρχιτεκτονική. Διαιρεμένοι μέχρι εκεί που δεν πάει με σκοπιμότητες πάσης φύσεως, με εγωιστική αντίληψη του κάθε ενός και του καθένα ως προς το κτίριο, πού θα γίνει, πότε θα γίνει, πώς θα γίνει και κυρίως πώς αξιοποιηθούν τα ακίνητά μας.
Με ζήλια να μην το κάνει κάποιος να μη φανεί αυτός, να μην ξεπεταχτεί κάποιος. Με ζήλια της των τότε αντιπολιτευόμενων ατομικά και αντιπολίτευσης ειδικά και το κυριότερο. Την υπονόμευση εκ των έσω τον τότε διοικούντων της Νομαρχίας.
Με χαρά διαπιστώνω ότι μέχρι τώρα τα πράγματα εξελίσσονται φυσιολογικά. Υπάρχει ένα επίπεδο και αυτό ελπίζω να συνεχιστεί. Αλήθεια είναι ότι η γνωριμία του κυρίου Αναστασίου έπαιξε το ρόλο της, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν γίνεται μόνο από αυτόν. Η κυρία Αντωνίου βουλευτής και κάποιοι άλλοι παράγοντες είναι σίγουρα ότι συνέβαλαν να έρθει το πράγμα έως εδώ. Όμως αυτό είναι η αρχή.
Ελπίζω να μη στραβώσει, είναι ένα επίτευγμα για την τοπική κοινωνία. Θα ‘ρθει νέος κόσμος που θα έχει όρεξη να βγει να διασκεδάσει, θα έρθει “νέο αίμα’ που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη.
Εν αντιθέσει με άλλες σχολές (σε μερικές από αυτές) οι φοιτητές έρχονται μόνο για εξετάσεις, στην προκειμένη περίπτωση οι σπουδαστές είναι υποχρεωμένοι να μένουν εδώ. Για αυτό παρακαλώ να συνεχίσουμε με κάθε μέσω καθένας και κυρίως αυτοί οι οποίοι τυχόν προβάλλουν το παραμικρό εμπόδιο, όχι μόνο να αποδοκιμάζονται, αλλά να απομονώνονται πάραυτα.

Τη δημιουργία Σχολής Αστυφυλάκων στην Καστοριά ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ρεπορτάζ)

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την επίσκεψή του στην Καστοριά

 

 

Back to top button