ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσειςΦλώρινα

Τα δύο “φουγάρα” της Καστοριάς κι ο …καπετάνιος!


‘Ήταν οι δυο ξένοι της ομάδας που εκείνη την εποχή (1977-78) επιτρέπονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν από τα Σκόπια όπως και ο προπονητής Πέταρ Σουλισέφσκι, ένας πανέξυπνος αλλά όχι και ο πιο εργατικός προπονητής !
Ο Σρέμπωφ, υπόδειγμα σεμνότητας και ταπεινότητας εκτός γηπέδου, συνέπειας και αγωνιστικότητας μέσα σ’ αυτό, ήταν το ‘’τρεχαντήρι’’ της αναχαίτισης αλλά και επιθετικότητας στο κέντρο του γηπέδου έχοντας και το γκολ στους στόχους του πετυχαίνοντας αρκετά με σουτ, κυρίως εκτός περιοχής.
Ο Παουνόφσκι, ‘’ο Σβούρας’’, κάθε Τρίτη στην προπόνηση, ήταν…… τραυματίας (ακόμη και όταν δεν …. έπαιζε την προηγούμενη Κυριακή)! Ήταν όμως πανέξυπνος και τα μειονεκτήματά του (ασυνέπεια στις προπονήσεις, έλλειψη ταχύτητας, απαραίτητη στους πλάγιους επιθετικούς, μέτριο ύψος), τα αναπλήρωνε με το καλό κράτημα της μπάλας, λόγω χαμηλού κέντρου βάρους, με τις ‘’εύκολες’’ πτώσεις για κερδισμένα φάουλ αλλά και με την οξυδέρκεια που τον διέκρινε, πετύχαινε αρκετά γκολ που φυσικά πανηγυρίζονταν δεόντως (εκτός όμως από ΕΚΕΙΝΟ που πέτυχε μετέπειτα με την ΑΕΚ όπου κατά περίεργο τρόπο μετά το γκολ μόνο δυο με τρεις συμπαίκτες πήγαν να τον …. αγκαλιάσουν και μάλιστα πολύ …χαλαρά!(Η απορία του λύθηκε μάλλον μετά τον αγώνα!)
Ήταν και οι δύο φανατικοί καπνιστές σε τέτοιο βαθμό που σπάνια τους έβλεπες χωρίς …τσιγάρο στο χέρι και τις περισσότερες φορές συνοδευόταν από ένα φλιτζάνι ….καφέ!!!
Ήταν τα ….’’ΦΟΥΓΑΡΑ’’ της ομάδας!!!
Ο Πέταρ Σουλισέφσκι ήταν ο πανέξυπνος προπονητής που στο αρχικό ξεκίνημα της περιόδου 1977-78 και ύστερα από μια πολύ καλή προετοιμασία στη ΓΕΡΜΑΝΊΑ, είχε την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με ΠΑΟ και ΑΕΚ, αήττητη μάλιστα αφού είχε 10 βαθμούς ( η νίκη τότε έδινε 2 βαθμούς και η ισοπαλία 1) με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και συντελεστή τερμάτων 11-4!
Όταν όμως άρχισαν οι βροχές και τα κρύα τότε οι προπονήσεις ‘’παραχαλάρωσαν’’ και έτσι μετά το αρχικό ζέσταμα τα ‘’διπλά’’ ήταν καθημερινά. ‘’Άντε τώρα κάντε ζέσταμα και μετά δίτερμα οι παντρεμένοι με τους ελεύθερους’’, ή ‘’οι πάνω από 25 χρονών με τους κάτω των 25’’ κ.ο.κ.! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η αρχική ‘’φρεσκάδα’’ της ομάδας να χαθεί και η ελλιπής προπόνηση να φέρει την κατρακύλα της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα έτσι ώστε μέχρι τέλος της χρονιάς οι παίκτες να γνωρίσουν 3 ακόμη προπονητές : τον κ. Σιδηρόπουλο, βετεράνο ποδοσφαιριστή της ομάδας, τον κ. Αλέφαντο για ένα 15θήμερο αφού … εξαφανίστηκε από την Καστοριά χωρίς να ενημερώσει κανέναν ( ό …μπεσαλής κατά τα άλλα ΑΛΈΦΑΝΤΟΣ), και τον κ. Καλογιάννη που τελείωσε την χρονιά σώζοντας την ομάδα με σχετική ευκολία αφού στους τρεις σημαντικούς αγώνες με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟ στην Καστοριά η ομάδα έμεινε αήττητη φέρνοντας ισοπαλίες και στα τρία παιχνίδια με το ίδιο σκορ μάλιστα 1-1
ΚΑΣΚΑΜΑΝΙΔΗΣ ΤΕΛΗΣ – Ευγνώμων
Για όλες αυτές τις (έστω και λίγες ) όμορφες στιγμές που έζησα μαζί τους στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Back to top button