Κόσμος

Mimi Choi: Η καλλιτέχνιδα που φτιάχνει οφθαλμαπάτες με καμβά το πρόσωπο και το σώμα (εικονες)

Αν και πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν καμβά για να δημιουργήσουν έργα τέχνης, η Mimi Choi χρησιμοποιεί το πρόσωπό της. Η με βάση το Βανκούβερ του Καναδά καλλιτέχνις μέικ απ είναι διάσημη στο διαδίκτυο για την ικανότητά της να μετατρέπει το πρόσωπό της σε οφθαλμαπάτες που κάνουν τον θεατή να χάνει τον νου, από το να διακοσμεί το δέρμα της με επιπλέον μάτια μέχρι να δημιουργεί μια μαύρη τρύπα αρνητικού χώρου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MIMI CHOI (@mimles)

Το καλάθι από όπου αντλεί ιδέες η Choi για τις τρισδιάστατες δημιουργίες της μέικ απ μοιάζει να είναι ανεξάντλητο. Αντλεί από σουρεαλιστικά πρόσωπα μέχρι τρόφιμα μεγαλύτερα από το φυσικό μέγεθός τους, μεταξύ άλλων. Υλοποιεί τις ιδέες της βάφοντας το πρόσωπό της με διαστρωματώσεις, δημιουργώντας φωτοσκιάσεις εκεί που απαιτείται για να εντείνει την οφθαλμαπάτη. Για παράδειγμα, σε μια δημιουργία της μετέτρεψε το περίγραμμα του προφίλ της στο σχήμα μιας γυναικείας φιγούρας και μπήκε στον κόπο να διαμορφώσει την κόμη της ώστε να εναρμονίζεται με το κεφάλι της ζωγραφισμένης εκδοχής.

Κάποιες φορές προσθέτει αξεσουάρ για να εντείνει την αίσθηση του τρισδιάστατου. Όταν κάλυψε το πρόσωπό της με δεκάδες μάτια, σε κάθε ένα έβαλε ψεύτικες βλεφαρίδες, με αποτέλεσμα τα μάτια της να εναρμονίζονται πλήρως με το κολάζ.

Αντιστοίχως, όταν μετέτρεψε το πρόσωπό της σε ένα πελώριο στόμα, έκοψε ένα κομμάτι χαρτί και με κόλλα το έβαλε στο δέρμα της για να δημιουργήσει μια μεγάλη γλώσσα.

ΑΠΕ

Back to top button