Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Μήνυμα του Πάνου Καπαπτσόγλου

Απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται, στεκόμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μια λύση. Επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε τις συνεχείς… επισκέψεις αρκούδων και αγριογούρουνων στις κατοικημένες περιοχές προτού θρηνήσουμε θύματα.
Κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας εισηγήθηκα τη σύσταση ενός νέου φορέα, σε επίπεδο Περιφέρειας, για τη διαχείριση της άγριας πανίδας, προκειμένου με τη συνεργασία των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, των τεσσάρων δασαρχείων και όλων των άμεσα εμπλεκομένων, να εξασφαλίσουμε επιτέλους την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των περιουσιών τους.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση της.
Οι αρκούδες δεν είναι πλέον είδος υπό εξαφάνιση, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν κάποιες περιβαλλοντικές οργανώσεις. Η νομοθεσία επιβάλλεται να αλλάξει και να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά και οριστικά.
Πάνος Κεπαπτσόγλου

Π. Κεπαπτσόγλου: «Μέχρι τέλος της χρονιάς θα ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο – Μας σερβίρουν το “Ζούμε με την αρκούδα” για να αντλούν κονδύλια» (συνέντευξη)

Back to top button