Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

ΔΕΥΑ Καστοριάς: Απαγορεύεται η χρήση του νερού για πότισμα δένδρων, κήπων, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών… – Θα διακόπτεται η παροχή του νερού

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τη χώρα μας. Η φετινή χειμερινή περίοδος έκλεισε με μεγάλες περιόδους ανομβρίας που είναι σίγουρο ότι θα επιφέρουν και ήδη επιφέρουν σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας τους θερινούς μήνες.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς, σχεδιάζει και προχωρά στη λήψη σχετικών μέτρων αλλά και σε κάθε δυνατή ενέργεια για την σωστή διαχείριση του πόσιμου ύδατος και στην απρόσκοπτη παροχή του στους δημότες του Δήμου μας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, απαιτείται όμως και η συνεργασία όλων των καταναλωτών.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στους κατοίκους του Δήμου μας, να μην προβαίνουν σε αλόγιστη κατανάλωση πόσιμου νερού και να μην το χρησιμοποιούν για αρδευτική ή άλλη χρήση, καθώς εξαιτίας των ποτισμάτων δημιουργείται πρόβλημα σε πολλές οικίες συμπολιτών τους, που δεν έχουν πόσιμο νερό εξαιτίας αυτού του φαινομένου. Η άσκοπη κατανάλωση του νερού οδηγεί σε διακοπές υδροδότησης με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όλων μας.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση και απαγορεύεται η χρήση του για άρδευση, πότισμα δένδρων, κηπευτικών, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών κ.λ.π.

Συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., θα ελέγχουν την εφαρμογή των παραπάνω και εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα αλόγιστης χρήσης του πόσιμου ύδατος ή χρήσης του νερού για την άρδευση καλλιεργειών ή άλλη χρήση, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα προχωρά στη διακοπή των παροχών νερού.

Καλούμαστε όλοι να στηρίξουμε την προσπάθειά της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. , για την σωστή διαχείριση του νερού, ώστε να μην λείψει από κανέναν.

 

 

 

Back to top button