Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Κάλυψη εξόδων διαμονής σε ξενοδοχείο για φοιτητές του Πανεπιστημίου στην Καστοριά

Κλίνες για 650-700 δικαιούχους κάθε χρόνο (σε δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια ξενοδοχείων) θα διατεθούν σε φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας και το Δημοκρίτειο Θράκης, σύμφωνα με απόφαση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

«Η απόφαση που πήραμε στο ΔΣ για εξασφάλιση στέγης σε δικαιούχους φοιτητές με έξοδα του Ιδρύματος, σε περιοχές όπου παρατηρείται πληρότητα στις φοιτητικές εστίες, είναι μία σημαντική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση. Και σε αυτήν την πορεία θα συνεχίσουμε. Προχωράμε με συνέπεια και μεθοδικότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Άννα Ροκοφύλλου.

Αναλυτικά, το Ίδρυμα αναλαμβάνει τα έξοδα στέγασης δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε φοιτητικές εστίες πανεπιστημίων, αρμοδιότητάς του και μη. Πρόκειται για έξοδα που αφορούν στα επόμενα δύο χρόνια, τα ακαδημαϊκά έτη 2024-2025 και 2025-2026. Τα ξενοδοχεία θα προκύψουν από διαγωνιστική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 265 κλίνες για φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), 450 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα) και 170 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δράμα, Διδυμότειχο, Ξάνθη).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά σε τόσο εκτεταμένη μορφή, η οποία δίνει σημαντική οικονομική ανάσα στους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια στέγασης.

ΑθΚ

ΑΠΕ

Back to top button