Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Μαρία Νάτσιου: Απόλυτη στήριξη στη Μαρία Συρεγγέλα για τις προσβλητικές και σεξιστικές εκφράσεις του κ. Πολάκη (βίντεο)

Ως Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την απόλυτη στήριξή μου στη Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, και να υπερασπιστώ κάθε γυναίκα που ασχολείται με την πολιτική.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, οι οποίες απευθύνονται προσωπικά στη Μαρία Συρεγγέλα, ξεπέρασαν τα όρια του πολιτικού διαλόγου και υποβίβασαν τον δημόσιο λόγο σε επίπεδο απαράδεκτο και υποτιμητικό. Οι προσβλητικές και σεξιστικές εκφράσεις του κ. Πολάκη δεν έχουν θέση στη δημοκρατία μας και είναι αντίθετες με τις αρχές της ισότητας και του σεβασμού που όλοι πρέπει να πρεσβεύουμε.
Η Μαρία Συρεγγέλα, με την αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητά της, αποτελεί παράδειγμα για όλες τις γυναίκες που μάχονται καθημερινά για τα δικαιώματά τους και την ισότητα στην πολιτική σκηνή. Η αντίδρασή της στις απαξιωτικές επιθέσεις ήταν άμεση και αποφασιστική, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πολιτικό διάλογο βασισμένο στα στοιχεία και τη λογική, και όχι σε ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις.
Καλούμε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, να ενώσουμε τις φωνές μας και να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια υποτίμησης και απαξίωσης. Πρέπει να δείξουμε ότι οι γυναίκες στην πολιτική έχουν φωνή, δύναμη και το δικαίωμα να συμμετέχουν ισότιμα στον δημόσιο διάλογο χωρίς φόβο και χωρίς να γίνονται στόχος επιθέσεων.
Η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προώθηση της ισότητας των φύλων. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή σεξισμού και υποτίμησης και καλούμε όλους τους πολιτικούς φορείς να υιοθετήσουν τον ίδιο σεβασμό και την ίδια δέσμευση.
Η βαθιά υποτίμηση της γυναίκας, όπως εκφράστηκε από τον κ. Πολάκη, δεν είναι μόνο απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τις αξίες μας και να διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην πολιτική χωρίς να υφίσταται τέτοιες προσβολές.
Στεκόμαστε δίπλα στη Μαρία Συρεγγέλα και σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και σεβασμού.
Μαρία Νάτσιου
Το βίντεο με τις φραστικές επιθέσεις Πολάκη προς την κ. Συρεγγέλα:



Back to top button