ΕλλάδαΚαστοριά

«Ατραπός»: Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Βασίλη Κοκκότη από τις εκδόσεις Ενύπνιο

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ενύπνιο το βιβλίο του συγγραφέα Βασίλη Κοκκότη που φέρει τον τίτλο:  ΑΤΡΑΠΟΣ ( Νουβέλα)

Ο Βασίλης Κοκκότης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα.

Είναι απόφοιτος της Γ’ Γυμνασίου. Από νεαρή ηλικία αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Επαγγελματικά, ασχολείται με το εμπόριο ειδών χιονοδρομίας και ορειβασίας στην Καστοριά και στα Καλάβρυτα.

Το 2009 το διήγημά του «Φλεγόμενη κάμινος» απέσπασε το 1ο βραβείο στον Γ’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος «Αντώνης Σαμαράκης» και εκδόθηκε σε ανθολόγιο από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Διατηρεί το blog https://www.periplanomenos.com/

Μια σύντομη περιγραφή του έργου:                                                                      

Ένα  άνυδρο νησί που το λούζει το φως κάπου στην θάλασσα του Αιγαίου και η πορεία  μιας ημέρας , χρονικά απροσδιόριστης, που διαρκεί πολύ περισσότερο από μία περιστροφή της γης γύρω από τον εαυτό της.

ήρωας κινείται με μια εσωτερικότητα διόλου ξεκομμένη από τα εξωτερικά ερεθίσματα , σε μια άγνωστη ατραπό που κάθε του βήμα, κάθε παραπάτημα, κάθε συνάντηση, κάθε συναίσθημα, κάθε στοχασμός αποτελούν τη συνέχεια μιας πορείας που περνά από τα πιο σκοτεινά περάσματα μέχρι τις πιο λαμπρές ηλιαχτίδες της ύπαρξης.

Το κακοτράχαλο μονοπάτι , η φουρτουνιασμένη θάλασσα, ο  απόκρημνος βράχος, η απάνεμη ακτή με τα καταγάλανα νερά  ,ο  ξεχασμένος φάρος και τέσσερις καθοριστικές συναντήσεις τον ωθούν ν αντικρίσει την Άβυσσο μέσα του και να αναμετρηθεί μαζί της , μέσα από εσωτερικές τρικυμίες , στοχασμούς  ,αποκαλύψεις , απογοητεύσεις, τη συνειδητοποίηση του όλου ,την κάθαρση και την συμφιλίωση με τους μεγαλύτερους φόβους του.

« Όταν αφήσεις το ποτάμι να κυλήσει μέσα σου, να γκρεμίσει στερεότυπα, να φανερώσει κρυμμένες πτυχές, τα θέλω που έχεις καταπνίξει, τα πρέπει που έχεις ασπαστεί, τις μάσκες που έχεις φορέσει, τους ρόλους που έχεις υποδυθεί. Όταν τα γάργαρα νερά του ξεπλύνουν τα σωθικά σου από καθετί εμβόλιμο, τότε άραγε τι θ’ αντικρίσεις; Τι είσαι πίσω απ’ όλα αυτά; Άραγε τι μορφή έχεις;»

Για την Καστοριά το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο βιβλιοπωλείο Alpa Bookstories.
Για όσους ζουν σε άλλες περιοχές σε τοπικά βιβλιοπωλεία και online από τις εκδόσεις Ενύπνιο  https://t.ly/BCXNQ

Back to top button