Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Στην Καστοριά αγοράζεις 100 τ.μ. και στην Αθήνα ένα… δωμάτιο! – Η φθηνότερη πόλη της χώρας για αγορά ακινήτου

Στο ένα τέταρτο της τιμής μιας κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας πωλούνται οι κατοικίες στην Καστοριά, στη φθηνότερη πόλη της χώρας για απόκτηση ακινήτου. Συγκρίνοντας τις ζητούμενες τιμές σε διάφορες περιοχές της χώρας γίνεται σαφές ότι η ακρίβεια έχει πλήξει κυρίως τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και τις τουριστικές περιοχές, και πολύ λιγότερο άλλες πόλεις, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου είναι πολύ εύκολο να αποκτήσει κανείς κατοικία με κόστος χαμηλότερο των 1.000 ευρώ/τ.μ.

Συγκεκριμένα, στην πόλη της Καστοριάς η μέση ζητούμενη τιμή κατά το φετινό δεύτερο τρίμηνο του έτους υποχώρησε κατά 3,3% σε μόλις 566 ευρώ/τ.μ., τη στιγμή που σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του δείκτη τιμών SPI του Spitogatos στο κέντρο της Αθήνας, την ίδια περίοδο, η μέση τιμή άγγιξε τα 2.120 ευρώ/τ.μ., σημειώνοντας ετήσια άνοδο κατά 12,4%. Έτσι, για να αποκτήσει κανείς 100 τ.μ. στην Καστοριά χρειάζεται 56.500 ευρώ κατά μέσον όρο, ενώ στην Αθήνα με τα ίδια χρήματα αγοράζει κάτι παραπάνω από ένα υπνοδωμάτιο, καθώς απαιτούνται 212.000 ευρώ συνολικά.

Αντίστοιχα χαμηλές τιμές παρατηρούνται και σε πολλές ακόμη πόλεις της περιφέρειας, όπως η Κοζάνη (650 ευρώ/τ.μ.), η Καρδίτσα και η Φλώρινα (663 ευρώ/τ.μ.), το Κιλκίς (687 ευρώ/τ.μ.), τα…

Συνέχεια του άρθρου του Νίκου Ρουσάνογλου στο kathimerini.gr

——————————————————————-
——————————————————————-



 

 

 

Back to top button