Ο οικοτέχνης Γεώργιος Ερυθρόπουλος μιλάει στην εκμπομπή για την παρασκευή αλεύρων
Ο κ.Γιώργος Ερυθρόπουλος είναι τρίτης γενιάς μυλωνάς, στο νερόμυλο που κληρονόμησε από τον παππού και τον πατέρα του και ο οποίος λειτουργεί σχεδόν εδώ και έναν αιώνα.
Ο νερόμυλος βρίσκεται στο Νεοχώρι Αριδαίας και συνεχίζει να λειτουργεί και να παράγει προϊόντα. Μια δουλειά δύσκολη μεν, αλλά τα προϊόντα όντας χειροποίητα αποκτούν και άλλη ποιότητα.
«Βγάζουμε καλαμποκάλευρο, αλεύρι ολικής άλεσης, πλιγούρι, όλα χειροποίητα, όπως έκαναν οι παλιοί. Πάω και στη λαϊκή και προωθώ τα δικά μου προϊόντα. Είναι όλα με το χέρι. Η πρώτη ύλη είναι δική μου, το σιτάρι το κάνω τρία προϊόντα», όπως είπε ο κ.Ερυθρόπουλος και εξήγησε την διαδικασία που ακολουθεί στο νερόμυλο, ενώ παράλληλα με τα άλευρα παράγει και πάπρικα.