Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ανακοίνωση για τη μετακίνηση της παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού

Επισφαλείς και επικίνδυνες συνθήκες περίθαλψης των παιδιών έχουν δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού από την μετακίνηση για την κάλυψη εφημεριών σε άλλο νοσοκομείο της μοναδικής επικουρικής παιδιάτρου. Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης, από την πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η μετακίνηση της παιδιάτρου από το κέντρο υγείας για να “μπαλωθεί” το εφημεριακό πρόγραμμα των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων της περιοχής, υπονομεύει ακόμη περισσότερο την λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συγκαλύπτει και συντηρεί τις χρόνιες ελλείψεις.

Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει περίτρανα πως η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και των παιδιών του με την πολιτική που ακολουθεί.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο σωματείο των εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, γενικότερα το λαό να πάρει την κατάσταση στα δικά του χέρια και με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε:

Να ανακληθεί η αναγκαστική μετακίνηση της παιδιάτρου του ΚΥ Άργους Ορεστικού. Άμεση μονιμοποίηση της επικουρικής Παιδιάτρου που λήγει η σύμβασή της το Δεκέμβρη του 2024, όπως και όλων των συμβασιούχων και επικουρικών συναδέλφων της.

Να γίνουν προσλήψεις όλου του απαραίτητου, μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία όλων των δομών υγείας στην περιοχή μας.

Το σύγχρονο και ρεαλιστικό σήμερα είναι η πλήρης στελέχωση της Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας φροντίδας με μόνιμο προσωπικό, η δημιουργία Τριτοβάθμιου στη Δυτική Μακεδονία με ΜΕΘ Παίδων, Μονάδα Νεογνών αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν,  και όχι να παζαρεύουν από που θα κόψουν μια γιατρό για να μπαλώσουν τα κενά που οι ίδιοι δημιούργησαν και διατηρούν.

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

ΤΩΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΒ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Καστοριά: Καταγγελία για την πρόθεση μετακίνησης της παιδιάτρου Βασιλικής Χατζοπούλου στην Πτολεμαϊδα

Στη Βουλή έφτασε το ζήτημα της μετακίνησης της Καστοριανής παιδιάτρου Βασιλικής Χατζοπούλου

 

Back to top button