ΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Η περιοδεία Γιώργου Αμανατίδη στην ΠΕ Καστοριάς (ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ)

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο κατά την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσιου Γκοβεδάρου, της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών  Π.Ε. Καστοριάς Βάσως Σιδηροπούλου και των Περιφερειακών Συμβούλων Καστοριάς Όλγας Τράσια και Θεόφιλου Ζυμπίδη.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το πρωί βρέθηκαν στην περιοχή της Πολυκάρπης, όπου γίνεται καθαρισμός καλαμιώνων της παραλίμνιας περιοχής με  μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς και αδειοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Πρόκειται για παρέμβαση που αναμένεται να επηρεάσει θετικά την βιοποικιλότητα της περιοχής και να αναδείξει ενδιαιτήματα, τα οποία υποβαθμίστηκαν ή και χάθηκαν με την επέκταση του καλαμιώνα (υγρολίβαδα, λασποτόπια). Παράλληλα, θα συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας και θα βελτιώσει την πρόσβαση στη λίμνη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αντίστοιχες δράσεις θα συνεχίσουν να γίνονται σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

πολυκάρπη_καλαμιώνες πολυκάρπη_καλαμιώνες πολυκάρπη_καλαμιώνες πολυκάρπη_καλαμιώνες πολυκάρπη_καλαμιώνες

  • Στη συνέχεια, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ.κ. Καλλίνικου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου έγινε η Υπογραφή της Προγραμματική Σύμβασης  για τη «Βελτίωση  της εισόδου και των υποδομών του Γηροκομείου Καστοριάς για τα ΑΜΕΑ», προϋπ. 180.000€.

Πρόκειται για έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες:

-Aνακατασκευή της κεντρικής εισόδου του Γηροκομείου Καστοριάς ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση των οχημάτων και να καταστεί ευκολότερη και ασφαλέστερη η διακομιδή των ασθενών.

-Κατασκευή ράμπας με προδιαγραφές ΑμεΑ για εύκολη πρόσβαση των ασθενών & των ΑμεΑ και διευθέτηση του περιβάλλοντος χώρου.

-Κατασκευή εξωτερικού γυάλινου ανελκυστήρα 2 στάσεων (σε μεταλλική προσθήκη) για άμεση πρόσβαση των ασθενών, του προσωπικού και των επισκεπτών στο ισόγειο και στον χώρο διαμονής των ηλικιωμένων που βρίσκεται στον 1ο όροφο του Γηροκομείου.

-Λοιπές οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες εντός του κτιρίου σύμφωνα με της προδιαγραφές των κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων και των ΑμεΑ, και που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, πλήρες σύστημα κλήσης προσωπικού, φωτιστικά κλινών, τροποποίηση / αλλαγή διαρρύθμισης των WC και πλήρης εξοπλισμός αυτών.

υπογραφή προγραμματικής γηροκομείο υπογραφή προγραμματικής γηροκομείο υπογραφή προγραμματικής γηροκομείο

  • Ακολούθησε συνάντηση με την Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Καστοριάς « Ο Προφήτης Ηλίας», όπου συζήτησαν θέματα του κλάδου τους.
  • Έπειτα, αναχώρησαν για το Γράμμο όπου παρουσία του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, της Προέδρου του Τοπικού Αλεξάνδρα Μάτσια και του αναδόχου του έργου Βασίλη Δέδε, ενημερώθηκαν για την πορεία εξέλιξης του έργου «Βελτίωση Δρόμου Λιανοτόπι – Γράμμος», το οποίο ολοκληρώνεται.  Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.200.000€ και αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου, μήκους 6.800μ., με την κατασκευή όλων των απαραίτητων τεχνικών και τη σήμανση. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, υλοποιείται ο σχεδιασμός που ξεκίνησε το 2011 και αφορούσε την κατασκευή-ασφαλτόστρωση του δρόμου Πεύκο –  Γράμμος, μήκους 19 χλμ. και συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

ολοκλήρωση Λιανοτόπι-Γράμμος ολοκλήρωση Λιανοτόπι-Γράμμος ολοκλήρωση Λιανοτόπι-Γράμμος ολοκλήρωση Λιανοτόπι-Γράμμος ολοκλήρωση Λιανοτόπι-Γράμμος ολοκλήρωση Λιανοτόπι-Γράμμος

  • Εν συνεχεία, επισκέφτηκαν το Φυλάκιο Γράμμου, όπου έγινε παραχώρηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπολογιστή (με οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι) από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπήρχαν.

φυλάκιο Γράμμος

  • Ακολούθως, μετέβησαν στο χωριό Γράμμος, όπου συζήτησαν θέματα που δρομολογούνται για την  περιοχή και συγκεκριμένα: α) «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της βατότητας στο δρόμο Λιανοτόπι -Φούσια», προϋπ. 74.000€, β) Βελτίωση οδού από οικισμό Γράμμο προς Λίμνη Γκιστόβα», προϋπ. 74.000€, γ) «Βελτίωση δρόμου από Γράμμο προς Αετομηλίτσα», προϋπ. 1.100.000€ και δ) «Συντήρηση δρόμου Λιανοτόπι Σκάλα β’ φάση», προϋπ. 74.000€.

γραμμος

  • Τέλος, επισκέφτηκαν το Επταχώρι όπου μαζί με την Πρόεδρο του Τοπικού Ρούλα Σουλιώτη και κατοίκους του χωριού, συζήτησαν διάφορα θέματα που τους απασχολούν.
    επίσκεψη Επταχώρι επίσκεψη Επταχώρι επίσκεψη Επταχώρι

 

Back to top button