Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Στο Άργος Ορεστικό με επιτυχία το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή (φωτογραφίες)

Το Σάββατο 20/7 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η στάση του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ-”Οδηγητή, στο Άργος Ορεστικό.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν αργά το απόγευμα. Στην πλατεία πλήθος κόσμου, μπόρεσε να απολαύσει το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Η αρχή έγινε από μουσικό σχήμα της Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Αναστασία Γεωργιάδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Τόνισε μέσα από την ομιλία της, ότι το θετικό αποτέλεσμα, που προέκυψε από την κάλπη των ευρωεκλογών για το ΚΚΕ, είναι θετικό συνολικά για το λαό και τη νεολαία της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι θετικές διεργασίες που συντελούνται μέσα στους χώρους δουλειάς, η πλατιά συζήτηση με εργαζόμενους για την οργάνωση του αγώνα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στους πολέμους που μαίνονται στην περιοχή μας σε Παλαιστίνη και Ουκρανία, αποτελούν ελπιδοφόρα μηνύματα για το λαό της περιοχής.

Η συναυλία που ακολούθησε με Ποντιακή Μουσική, από τον Ιορδάνη Σιαπέρδα  στην λύρα και τον Παπαδόπουλο Παναγιώτη στο νταούλι “ξεσήκωσε” τον κόσμο που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, στήνοντας χορό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν από τραγούδια και λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι, από το σχήμα Δυτικής Μακεδονίας που συμμετείχαν οι Κώστας Αντάρας (φωνή, κιθάρα), Γιώργος Τίγκας (μπουζούκι), Κώστας Μακρής (κιθάρα).

Επόμενη στάση του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ-”Οδηγητή” είναι στο Νεστόριο Καστοριάς, την Παρασκευή 26/7, που θα πραγματοποιηθεί στην Άνω Πλατεία Νεστορίου στις 21.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Λαϊκά και Ρεμπέτικα τραγούδια από τον Κώστα Αντάρα και Γιώργο Τίγκα
  • Ομιλία από τη Ζωή Σιδοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

 

Back to top button