Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Διαμαρτυρία για την επιβολή προστίμου στον γιατρό Ιωάννη Χατσίδη

Αξιότιμε κ. Διοικητά
Με την παρούσα σας γνωστοποιείται εν συντομία η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με την αναστολή της λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου στην Μεσοποταμία.
Έχουμε μετά λύπης πληροφορηθεί την επιβολή πρoστίμου στον γενικό ιατρό Κο Χατσίδη , λόγω υπέρβασης του επιτρεπτού ορίου συνταγογράφησης και έκδοσης προληπτικών εξετάσεων , και την κατά συνέπεια αδυναμία του να παρέχει τις υπηρεσίες του από και στο εξής.
Όπως γνωρίζεται οι Δήμοι του Νομού (Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου) ενώ διαθέτουν περιφερειακά ιατρεία η συχνότητα λειτουργία τους δεν επαρκεί για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής.
Κατά συνέπεια η πλειοψηφία των δόμων Βοήθεια στο Σπίτι προκειμένου να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τους κατοίκους των περιοχών της απευθύνεται στο ΠΙ. Μεσοποταμίας όπως επίσης στο ΠΙ. Τοιχιού και στο ΠΙ. Κορησού τα οποία καλύπτονται από τον Κο Χατσίδη.
Η συνεργασία των συναδέλφων με τον κύριο Χατσίδη είναι, όπως αναφέρθηκε τακτική και ωφέλιμη για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων του Νομού μας.
Ως εργαζόμενοι που δραστηριοποιούμαστε στο πεδίο και γνωρίζουμε καλά τις ανάγκες των κατοίκων εκτιμούμε πως η όποια αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας των ΠΙ θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την υγειονομική εξυπηρέτηση κατοίκων των απομακρυσμένων κυρίως περιοχών του Νομού οι οποίοι μάλιστα στερούνται εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ως Σωματείο εργαζομένων στο Βοήθεια Στο Σπίτι σας καλούμε ως 3η ΥΠΕ να αναγνωρίσετε την συμβολή του Κ Χατσίδη στη μέχρι πρότινος αποτελεσματική λειτουργία των ΠΙ του Νομού Καστοριάς.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
• Αυξήσετε το όριο πλαφόν του ιατρού κυρίου Χατσίδη Ιωάννη.
• Φροντίσετε για την απαλοιφή των επιβληθέντων προστίμων.

24/07/2024

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ.
Η Πρόεδρος              Η Γεν. Γραμματέας
ΛΙΑΤΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ         ΣΙΑΠΑΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Back to top button