Καστοριά

Χρήστος Μαρινέλης: Καμία έκπληξη από το γύρισμα της πλάτης των νέων στη σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Όταν ο μέγιστος πολλαπλασιαστής ισχύος των ΕΔ, που είναι το προσωπικό, έχει άλυτο μέχρι και το θέμα της επιβίωσης του, τότε μην δημιουργείτε καμία έκπληξη από το γύρισμα της πλάτης των νέων στην επιλογή της μη σταδιοδρομίας στις ΕΔ. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια. Απλά γιγαντώνεται. Και πως να μην γιγαντωθεί.
Ποιος ο λόγος να μην γυρίσει την πλάτη όταν οι μισθοί είναι καθηλωμένοι στο κατώτατο επίπεδο (περί τα 800 ευρώ για νεοεισερχόμενο) σε μια χώρα πανάκριβη. Θα κληθεί δε να βρεί σπίτι (αν βρεί γιατί στα νησιά τα περισσότερα χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνια μίσθωση στον τουρισμό), με κόστος περί τα 400 ευρώ περίπου. Και πως θα ζήσει με τα υπόλοιπα;
Ποιος ο λόγος να μην γυρίσει την πλάτη, όταν διαρκώς μη απαλλαγμένος των υπηρεσιακών του καθηκόντων θα κληθεί να καλύψει οποιαδήποτε τρύπα του κρατικού μηχανισμού; Να γίνει οδηγός στο ΕΚΑΒ (γιατί δεν προσλαμβάνονται διασώστες), να εκτελεί 12ωρα περίπολα δασοπροστασίας (γιατί δεν προσλαμβάνονται πυροσβέστες), να στήνει σκηνές για παράνομους μετανάστες, να αποχιονίζει την Αττική Οδό (για λογαριασμό ιδιώτη), να παίζει κομπάρσος σε ταινίες, να οδηγεί σχολικά λεοφωρεία (γιατί δεν προσλαμβάνονται οδηγοί) και τόσα άλλα, εκτός ρόλου και αποστολής του.
Ποιος ο λόγος να μην γυρίσει την πλάτη, όταν θα εργάζεται τη νύχτα 8 ωρες και θα πληρώνεται τις 5 (γιατί έτσι θέλουμε) με το δυσθεώρητο ποσό των 2 και κάτι ευρώ καθαρά; Ας μη μιλήσουμε για τις ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες.
Ποιος ο λόγος να μην γυρίσει την πλάτη, όταν θα πάρει μετάθεση και θα μπει και μέσα οικονομικά καθώς η αποζημίωση που θα λάβει είναι σε επίπεδα δεκαετιών πίσω;; (όπως και λοιπές άλλες αποζημιώσεις).
Μέσα σ όλα επίκειται και υποβάθμιση της υγείας με την διαφαινόμενη ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων (που διαψεύδεται για να επιβεβαιωθεί).
Ποιος ο λόγος να μην γυρίσει την πλάτη, όταν, όταν ,όταν όταν….μακρύς ο κατάλογος.
460 κενές θέσεις στις στρατιωτικές σχολές. Στατιστικά κάθε χρόνο κάποιοι από τους (εναπομείναντες) εισακτέους εγκαταλείπουν. Άρα ακόμη περισσότερα κενά. Ας προσθέσουμε δε και τις παραιτήσεις που αυξάνονται αλματωδώς. Στραβός δεν είναι ο γυαλός σίγουρα.
Βούληση υπάρχει; ή μόνο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη που χορτάσαμε. Προς ώρας δεν αλλάζουμε. Βουλιάζουμε.
Από το Facebook του Χρήστου Μαρινέλη

Back to top button