Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Για την επιβολή προστίμου στον Γενικό Ιατρό Ιωάννη Χατσίδη για υπερσυνταγογράφηση

Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς καλείται να αναδείξει στην τοπική κοινωνία μια ακόμα επίπτωση της σκόπιμης υποστελέχωσης του Ε.Σ.Υ. που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική. Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας Άργους Ορεστικού και Καστοριάς εξαναγκάζουν τους λιγοστούς υπάρχοντες ιατρούς (ειδικευμένους και υπηρεσίας υπαίθρου) σε: α) μετακινήσεις και β) υπέρβαση ορίων συνταγογράφησης, για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση τού, πολλάκις μετακινούμενου, συναδέλφου μας Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής Χατσίδη Ιωάννη, Επιμ. Α´ Π.Ι. Τοιχιού, Κ.Υ. Καστοριάς, για τον οποίο αποφασίστηκε επιβολή προστίμου και καταλογισμός ζημίας του Τμήματος Σχεδιασμού, Παρακολούθησης, Χορήγησης Θεραπευτικών Μέσων & Αξιοποίησης Ελέγχων της Διεύθυνσης Φαρμάκων της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Εκτός από το τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος για τον ίδιον το συνάδελφο, που ενδεχομένως να τον εξωθήσουν σε παραίτηση (όπως έγινε με την Ακτινολόγο και τον Παθολόγο του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού), ανυπολόγιστο είναι και το κόστος για τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας καθώς, πρακτικά, στερούνται τις ανεκτίμητες υπηρεσίες ενός ακόμη ειδικευμένου ιατρού. Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται το δικαίωμά τους στην άμεση, καθημερινή, ελεύθερη, δωρεάν, πρόσβαση στις δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας του Νομού, όπου, ήδη, εδώ και χρόνια παρουσιάζονται σοβαρότατες ελλείψεις σε ειδικούς Παιδιατρικής, Ακτινολογίας, Αναισθησιολογίας, Καρδιολογίας, Νευρολογίας, Νεφρολογίας, Ψυχιατρικής, Οφθαλμιατρικής, Ουρολογίας, Πνευμονολογίας, Οδοντιατρικής, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, σε Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου και Νοσηλευτικό προσωπικό (το τελευταίο εξαναγκάζεται να στελεχώνει ασθενοφόρα ασκώντας καθήκοντα άλλου κλάδου).

Είναι, συνεπώς, επιβεβλημένη η εκδήλωση συμπαράστασης προς το συνάδελφό μας,  που καταδικάζει την πρακτική υποβάθμισης των υπηρεσιών του και αυτονόητη η απαίτηση για άμεση λύση του προβλήματος της υποστελέχωσης, ώστε να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, προς όφελος των συνανθρώπων μας, με των οποίων τις έμπρακτες διεκδικήσεις υπεράσπισης της υγείας τους συμπορευόμαστε.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις από κοντά, θα ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την τοπική κοινωνία για όλα τα θέματα που αφορούν στις δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, με σκοπό τη διαρκή βελτίωσή τους συνολικά και συλλογικά.

Back to top button