ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η περιπατητική ξενάγηση για τους απόδημους Καστοριανούς (φωτογραφίες)


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή άνοιξαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς, οι οποίες είναι αφιερωμένες στους ομογενείς Καστοριανούς.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024, όπου και πραγματοποιήθηκε περιπατητική ξενάγηση σε ιστορικές και τουριστικές διαδρομές της πόλης της Καστοριάς (Βυζαντινό Μουσείο, Ι.Ν. Παναγίας Κουμπελίδικης, Ι.Ν.Ταξιαρχών, Αρχοντικό Βέργου, Πλατεία Ομονοίας). Οι απόδημοι Καστοριανοί συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην εν λόγω ξενάγηση, περιηγήθηκαν στο Μουσείο και τα μνημεία της πόλης και επανέφεραν στη μνήμη τους την ιστορία και τον πολιτισμό της γενέτειράς τους.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς προς τιμήν των απόδημων Καστοριανών, που στόχο έχουν την ενίσχυση των δεσμών με την πατρίδα τους την Καστοριά, θα συνεχιστούν και τον μήνα Αύγουστο. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, ώρα 18:30 και με σημείο συνάντησης την προβλήτα της Βόρειας Παραλίας θα πραγματοποιηθεί εν πλω περιήγηση στη λίμνη με το τουριστικό σκάφος του Δήμου Καστοριάς «Ολυμπία».
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Δημαρχείο (Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων) στα τηλέφωνα 24673 51101 και 24673 51102.
Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί θερμά την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα, για την εξαιρετική ξενάγηση που πραγματοποίησε στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς και στον Ι.Ν. Παναγίας Κουμπελίδικης. 

 

 

Back to top button