Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Στον τελικό του Διαγωνισμού Φωτογραφίας του European Climate Pact η φωτογραφία της Καστοριανής Αγγελικής Χαραλαμπίδου – Δείτε και ψηφίστε τη φωτογραφία που διακρίθηκε

Ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουνίου 2024 με την υποβολή των φωτογραφιών, η α΄ φάση του Διαγωνισμού Φωτογραφίας του European Climate Pact. Μέσω του διαγωνισμού φωτογραφίας, άτομα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις δράσεις τους για το κλίμα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός υγιέστερου, πιο βιώσιμου μέλλοντος.
Ο Δήμος Καστοριάς-Αντιδημαρχία Τουρισμού & Πολιτισμού, στο πλαίσιο των ενεργειών του Συμφώνου για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την πρώτη στιγμή στήριξε τη δράση, πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων και σε συνεργασία με την Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα Κωνσταντίνα Τογκαρίδου, ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση προκειμένου να πληροφορήσει τους ενδιαφερόμενους για όλες τις λεπτομέρειες του θεσμού και του διαγωνισμού.
Ανάμεσα στις εκατοντάδες συμμετοχές, προκρίθηκε στον τελικό, η φωτογραφία της Καστοριανής Εκπαιδευτικού και μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς Αγγελικής Χαραλαμπίδου.
Η κ. Χαραλαμπίδου, προκρίθηκε με τη φωτογραφία «Τοίχος της Καλοσύνης» και αναφέρει σχετικά: «Ο «Τοίχος της καλοσύνης» είναι μια δράση που αναπτύχθηκε σε γειτονιές της πόλης μου Καστοριάς. Εκεί όσοι άνθρωποι δεν χρειάζονται κάποια ρούχα τους τα κρεμούν σε κρεμάστρες που είναι φτιαγμένες από κομμάτια ξύλου που διαφορετικά θα πετιούνταν ενώ έτσι ξαναχρησιμοποιούνται. Άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται τα ρούχα αυτά μπορούν να τα πάρουν από τις κρεμάστρες και να τα φορούν. Αυτός είναι ο πιο φιλικός και αποτελεσματικός προς το περιβάλλον τρόπος να παραταθεί η ζωή των ρούχων, αφού απαιτεί τους λιγότερους πρόσθετους πόρους και ενέργεια. Τα οφέλη της δράσης αυτής είναι περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά και κοινωνικά, αφού προσφέρει αγαθά σε πολίτες που δεν μπορούν να τα αγοράσουν».
Μπορείτε να στηρίξετε τη συμμετοχή της Καστοριανής Αγγελικής Χαραλαμπίδου, μέχρι τις 9 Αυγούστου 2024 ακολουθώντας τα εξής βήματα:
➡Μπαίνετε στην ιστοσελίδα όπου πραγματοποιείται η ψηφοφορία: https://ec.europa.eu/…/PublicvoteClimatePactPhotoCompet…
➡Ψηφίζετε τη φωτογραφία Νο 9
➡Πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας και πληκτρολογείτε τον κωδικό που θα σας ζητηθεί
➡Πατάτε την επιλογή «Submit» και η ψήφος σας έχει καταχωρηθεί!

Back to top button