Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Εταιρεία Αυτισμού Καστοριάς χρειάζεται τη βοήθειά μας

Δώστε μια ευκαιρία στα παιδιά μας να εκπαιδευτούν, να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, όταν εμείς δεν θα είμαστε πια κοντά τους.
Βοηθήστε μας να μαζέψουμε 100.000€ για τις μελέτες του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου για τα παιδιά με Αυτισμό!
Ενισχύουμε την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς στο Fundraising

Η «Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς» είναι Σωματείο Ν.Π.Ι.Δ., το οποίο ιδρύθηκε το 2006 και διοικείται έκτοτε αποκλειστικά από εθελοντές -κατά κύριο λόγο γονείς και φίλους ατόμων με αυτισμό. Το 2013 δημιουργήσαμε -στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης ΨΥΧΑΡΓΩΣ και συνεχίζουμε να λειτουργούμε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία 2021 – 2030  τη μοναδική πιστοποιημένη από το Υπουργείο Υγείας, Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΜΨΥ) για τον Αυτισμό στη Δυτική Μακεδονία.

Το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό” του σωματείου μας απασχολεί σήμερα δέκα (14) εργαζομένους και παρέχει τις υπηρεσίες του σε εικοσιπέντε (28) άτομα με αυτισμό, τις οικογένειές τους και την ευρύτερη τοπική κοινότητα (σχολεία, φορείς κτλ). Το σωματείο έχει την Ειδική Πιστοποίηση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΦΕΚ2650/21-4-2023). Παράλληλα εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και χρηματοδοτείται σε ποσοστό άνω του 50% του προϋπολογισμού του από δημόσιους πόρους. Για τον λόγο αυτό ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές καθώς και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Είμαστε ο μοναδικός φορέας αυτή τη στιγμή που τηρεί διαδικασίες Προμηθειών του Δημοσίου (ΚΗΜΔΗΣ) εξοικονομώντας έτσι εθνικούς πόρους, τους οποίους χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία νέων προγραμμάτων για τους επωφελούμενούς μας.

Συγκεκριμένα στην Καστοριά, το Σωματείο μας προσπαθώντας να καλύψει το σύνολο των αναγκών των προστατευόμενων μελών του, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα Πρότυπο Ολοκληρωμένο Κέντρο για άτομα με Αυτισμό, το οποίο αποτελείται από τρία εξειδικευμένα τμήματα που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες για

·        θεραπευτική παρέμβαση-εκπαίδευση (Κέντρο Ημέρας)

·        στέγαση (οικοτροφείο & προστατευόμενα διαμερίσματα)

·        ψυχοκοινωνική αποκατάσταση/εργασία των ατόμων (ΚΟΙΣΠΕ)

συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξειδίκευση επιστημονικού προσωπικού στην αντιμετώπιση του αυτισμού.

Η ανέγερση και δημιουργία του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου έχει ήδη συμφωνηθεί με την παρούσα Δημοτική και Περιφερειακή αρχή να γίνει σε οικόπεδο που εντόπισε το Σωματείο μας (ΟΤ ΚΦ Γ10 με ΚΑΕΚ 23 025 31 09 001, ιδιοκτησίας του Δήμου Καστοριάς)

Η λειτουργία του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου θα επιφέρει δραστικές βελτιωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους και θα παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας για τα άτομα αυτά όταν δεν θα έχουν πλέον τη στήριξη των γονέων και κηδεμόνων τους.

Παράλληλα θα προσφέρει πολλές νέες θέσεις εργασίας σε μία περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ!

Ενισχύουμε την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς στο Fundraising

 

 

 

Back to top button