ΑγροτικάΚαστοριά

ΚΚΕ Καστοριάς: Ανακοίνωση για τους 12 αγρότες και κτηνοτρόφους

Η κυβέρνηση της ΝΔ για ακόμη μια φορά, όπως έκανε και σε άλλες περιοχές, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης των αγροτών και κτηνοτρόφων της Καστοριάς, που αγωνίστηκαν για την επιβίωση τους το προηγούμενο διάστημα μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση, σέρνει 12 αγρότες και κτηνοτρόφους σε προκαταρκτική εξέταση για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Φλεβάρη.

Αντί η Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησε με την πολιτική της, με βάση και τις οδηγίες της ΕΕ όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μέχρι τώρα, αντί να ικανοποιήσει τα δικαία αιτήματά τους, ζητάει και τα ρέστα γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν και να κινητοποιηθούν.

Τα προβλήματα που έβγαλαν τους αγρότες στον δρόμο είναι ακόμα εδώ, με την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης τους. Είναι εδώ το υψηλό κόστος παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές, ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει όπως γίνεται και στην περίπτωση με τους φασολοπαραγωγούς αυτή την περίοδο.

Τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στον κενό και δεν πρόκειται να βάλουν εμπόδια στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν το δίκιο με το μέρος τους και τη συμπαράσταση ολοκλήρου του λαού.

Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς – Βοΐου ΚΚΕ

 

Back to top button