ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κλεισούρα: Περιήγηση στο δάσος του Μουρικίου (φωτογραφίες)

Ένας περίπατος είναι πάντοτε μια ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση. Ένας περίπατος στο δάσος είναι μια ευκαιρία για μοναδική απόλαυση και αναψυχή.
Μια ονειρεμένη και μαγευτική διαδρομή επιφύλασσε για όλους όσοι συμμετείχαν στη σημερινή περιήγηση στο δάσος του Μουρικίου ο οδηγός και συνοδός μας Μιχάλης Δέσπας.
Η πεζοπορία ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Κλεισούρας και μέσω της εξοχικής τοποθεσίας Ρούγκο κατευθύνθηκε στη βρύση Μπιλιάνι και από εκεί ακολουθώντας τον παλιό δρόμο (“κάλι αλ Γιώγα”) κατέληξε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, όπου μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, επιστρέψαμε και πάλι στην Κλεισούρα.
Καθώς ο ήλιος είχε πια ανατείλει, κάποιες ακτίνες του κατάφερναν να περάσουν ανάμεσα από τα πυκνά φυλλώματα των αιωνόβιων δέντρων και να τα κάνουν να λαμπιρίζουν εδώ κι εκεί. Τα δέντρα, τα κάθε λογής χαμόκλαδα και οι θάμνοι αρωμάτιζαν το πρωινό αεράκι, που δεν χορταίναμε να το αναπνέουμε, απολαμβάνοντας το μελωδικό τραγούδι των πουλιών.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του περιπάτου ο κ. Μιχάλης έδινε πληροφορίες για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής μας, για την ποικιλόμορφη βλάστηση, τα είδη των δέντρων και των φυτών και πρωτίστως των μανιταριών, τα ζωύφια, τα πτηνά και γενικότερα τον μικρόκοσμο του δάσους, ενώ παράλληλα αφηγούνταν και παλιές ιστορίες για το δάσος και την περιοχή. Το ευχαριστώ που του οφείλουμε είναι λίγο, μπροστά στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την προθυμία του να συνδράμει στις προσπάθειές μας για την ανάδειξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Πολιτιστικός Σύλλογος Κλεισούρας «Ο Δάρβαρης»
 

 

 

 

Back to top button