ΑγροτικάΚαστοριά

Ψήφισμα στήριξης Αγροτών-Κτηνοτρόφων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς στηρίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Καστοριάς, οι οποίοι καλούνται σε προανακριτική έρευνα που διενεργείτε για τον αποκλεισμό του Τελωνείου Καστοριάς τον Φεβρουάριο του 2024 με την κατηγορία της διατάραξης της λειτουργίας του Τελωνείου Καστοριάς με βάση το Άρθρο 168/2.

Θυμίζουμε ότι στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων στην Καστοριά τον Φεβρουάριο του 2024 συμμετείχαν εκατοντάδες σκληρά εργαζόμενοι του πρωτογενή τομέα διεκδικώντας τα αυτονόητα, όπως τη μείωση του κόστους παραγωγής κ.α., αλλά και αναδεικνύοντας προβλήματα όπως αυτό των περίφημων “ελληνοποιήσεων”, τα αποτελέσματα του οποίου γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς βλέπουμε ότι μετά τη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά πειθαρχικές διώξεις, εκδικητικές απολύσεις και προσπάθεια τρομοκράτησης στο χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας αλλά και γενικότερα του Δημοσίου, που ουσιαστικά σημαίνουν ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της έκφρασης γνώμης, τώρα εντάσσει σε αυτό το πλαίσιο και τους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους να αποτελέσουμε όλοι μαζί ανάχωμα σε αυτή τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να μας τρομοκρατήσει για να καταστείλει την αντίσταση μας και να ξεκαθαρίσουμε ότι θα μας βρει όλους μαζί, ενωμένους απέναντι της.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία προανάκρισης.

Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Καμία δίωξη στους αγωνιζόμενους αγρότες – κτηνοτρόφους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών – κτηνοτρόφων.

 Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη!!!

Οι απολύσεις, οι διώξεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

 

 

Back to top button