Καστοριά

«European Climate Pact»: Ο διαγωνισμός φωτογραφίας με καστοριανή συμμετοχή – Ψηφίζουμε μέχρι την Παρασκευή (βίντεο)

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα είναι ένα κίνημα ανθρώπων, οι οποίοι ενώνουν δυνάμεις γύρω από έναν κοινό σκοπό. Να οικοδομήσουν μια Ευρώπη πιο βιώσιμη.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάριος Κωνσταντινίδης, εξηγεί ότι το Σύμφωνο, το οποίο ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διοργανώνει ένα διαγωνισμό φωτογραφίας και υπάρχει συμμετοχή από την Καστοριά.

Η Αγγελική Χαραλαμπίδου, πρώην εκπαιδευτικός-μέλος φωτογραφικής λέσχης Καστοριάς, με την φωτογραφία της “Ο τοίχος της καλοσύνης” που συμμετέχει στον διαγωνισμό κέρδισε μια θέση πριν την τελική κατάταξη, μεταξύ 43 φωτογραφιών από ένα σύνολο άνω των 300.

Η φωτογράφος στέλνει το μήνυμα της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο και δίνει την διάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου. Η αντίθεση είναι ανάμεσα σε ένα κομμένο δέντρο που πεθαίνει για να δώσει νέα υλικά, σε αντίθεση με τα ρούχα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Η ζωή απεικονίζεται στον τοίχο της ανθρωπιάς, που αν μη τι άλλο είναι η βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη ενός βιώσιμου πλανήτη.

Η ευαισθητοποίηση ξεκινά με μια ματιά, μια φωτογραφία. Το  Σύμφωνο, αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και βοηθά την ΕΕ να πετύχει τον στόχο της να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός του Συμφώνου παρουσιάζει τα διάφορα είδη δράσης που λαμβάνουν χώρα γύρω μας, στο σπίτι, στην κοινότητα, στις πόλεις.

Δέκα νικητές θα επιλεγούν για την καλύτερη φωτογραφία ή την πιο αντιπροσωπευτική της καταστάσεως, που βιώνουν χώρες, πόλεις και περιοχές που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Όλοι ετοιμάζονται για την ετήσια εκδήλωση του Συμφώνου της ΕΕ για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το 2025 και άπαντες ελπίζουν σε ανακοινώσεις από την επιστημονική κοινότητα που θα δίνει λύσεις και προοπτική.

Μπορείτε να στηρίξετε τη συμμετοχή της Αγγελικής, μέχρι τις 9 Αυγούστου 2024 ακολουθώντας τα εξής βήματα:
➡Μπαίνετε στην ιστοσελίδα όπου πραγματοποιείται η ψηφοφορία: https://ec.europa.eu/…/PublicvoteClimatePactPhotoCompet…
➡Ψηφίζετε τη φωτογραφία Νο 9
➡Πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας και πληκτρολογείτε τον κωδικό που θα σας ζητηθεί
➡Πατάτε την επιλογή «Submit» και η ψήφος σας έχει καταχωρηθεί!

Back to top button